Pensiuni din Moldova unde să petreci sărbătorile de iarnă

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar asta înseamnă că mulți dintre voi se întreabă unde și-ar putea petrece vacanța de iarnă.
Cunoaștem că au fost impuse mai multe restricții de călătorii, iar multe zboruri au fost amânate. Totuși, există mai multe alternative pentru a petrece sărbătorile de iarnă într-o atmosferă plăcută. Afisha a pregătit o listă de pensiuni din Moldova unde puteți merge cu familia sau prietenii și să petreceți vacanța de iarnă.

Bahmut Club

Bahmut club este amplasat  la 70 km de Chișinău, în imediată apropiere de rezervația Plaiul Fagului. Această pensiune oferă posibilitatea de cazare atât iarna cât și vara.

Baza de odihnă vă propune să petreceți un sejur în apropierea unei păduri, departe de agitația din Chișinău.
Aveți posibilitatea să vă cazați în căsuțele rustice de lemn cu o priveliște spre pădure.
La Bahmut Club puteți savura din mâncarea tradițională și din vinul gustos de casă.
După o cină copioasă, seara va deveni magică în jurul rugului de sărbătoare!
De asemenea, pensiunea oferă posibilitatea de a-ți pregăti mâncarea la grătar sau poți alege din meniul variat și savura în fața căminului.

După o plimbare cu sania, poți să mergi la saună care e dotată și cu o terasă.
Petrece o iarnă magică în codrii Moldovei! 

Hanul lui Hanganu 

Baza de odihnă Hanul lui Hanganu se află la 100 km de Chișinău, în satul Lalova, raionul Rezina.

Această destinație din afara Chișinăului este cunoscută pentru cele mai mici sarmale, mărimea lor este comparată cu mărimea semințelor de dovleac, iar oaspeții pensiunii afirmă că gustul lor este fantastic. Mai mult, dacă doriți să învățați cum se pregătesc aceste delicii, puteți participa la un master class de gătit sarmale.

De asemenea, pensiunea Hanul lui Hanganu este cunoscută și deosebită prin sauna sa, o saună care se află chiar pe râul Nistru și oferă niște senzații deosebite.
Hanul lui Hanganu are mai multe oferte de cazare, poți alege casa în funcție de preferințe.

Dacă optezi pentru un lux rustic te poți caza în : Casa ,, Cușma lui Guguță lux’’, la prețul de 2500 lei pe noapte, sau poți alege Casa ,, Cușma lui Guguță cu cameră double – pentru 1200 lei sau dacă vrei să cunoști adevăratele tradiții și obiceiuri din strămoși, alege Bașcă cu sobă – o cameră cu un spefic aparte, cu o sobă din lemn roșu.
De asemenea, aici puteți servi o băutură aromată, care este atât o tradiție străveche cât și un remediu împotriva răcelii – Izvarul.

Et cetera 

De fapt, Et cetera este o vinărie amplasată în raionul Ștefan Vodă, satul Crocmaz, dar oferă oaspeților posibilitatea de a se caza într-o pensiune modernă și confortabilă cu o priveliște minunată.

Pentru sezonul iarnă- primăvară, prețul pentru o cameră dublă este de 1500 de lei, iar pentru o cameră single– 1300 lei, micul dejun este inclus în preț.  Fiecare cameră este dotată cu ferestre panoramice către un tablou nemaipomenit– vinăria.

Cele mai bune rețete autohtone au fost adunate în meniul restaurantului de la Et Cetera, iar cartea de vizită a locației turistice, sunt plăcintele cu brânză pregătite chiar de gazda pensiunii. În meniul restaurantului poți găsi atât mâncare tradițională, cât și din bucătăria europeană : Pate de casa Cuvee Roug, Păstrav marinat cu sos din midii, Gnocchi cu carne de vită marinată în vin roșu, învârtită dulce și alte bunătăți.
Mai mult puteți alege un tur vinicol și afla cele mai importante aspecte ale producerii vinului, chiar de la proprietarul și vinificatorul șef – Alexandru Luchianov. Prețul excursiei variază de la 200 de lei până la 500 de lei.

În Decembrie Et Cetera activează până pe 27 decembrie, iar începând cu 4 decembrie poți planifica un sejur.

Hanul lui Vasile 

Pensiunea turistică este amplasată în  comuna Tohatin, Colonița, la doar câțiva kilometri distanță de Chișinău. Dacă încă nu aveți idee unde ați putea petrece petrecerea de revelion alături de colegi sau familie, pensiunea vă oferă spațiu pentru organizarea acestei sărbători, iar prețul per persoană începe cu 450 de lei.

Poiana Bradului 

Dacă îți dorești să petreci sărbătorile în apropiere de Chișinău, atunci această locație care este amplasată la doar 2 km de Chișinău este o destinație perfectă.
Complexul hotelier este pentru 40 de persoane, iar prețurile variază începând cu 1190 lei pentru o casă din bârne Vip pentru 2 persoane 2 copii, cabană pentru 6 persoane–  1890 lei, iar cabana pentru o oră costă 240 lei.

Complexul Poiana Bradului dispune de 2 tipuri de saună : Saună  finlandeză și Baia rusească, care este la prețul de 420 lei pe oră. Baia finlandeză are și o piscină mare cu încălzire, bucătărie, grătar.
Restaurantul Coliba este un loc perfect pentru organizarea sărbătorilor pentru că pune la dispoziție 2  săli pentru 55 de persoane. Șemineul amplasat în centrul sălii este o adevărată inovație și un accesoriu care face atmosfera mult mai confortabilă. De asemenea, puteți solicita gazdei pensiunii să organizeze program muzical, focul de tabără sau barbeque. Meniul restaurantului este unul variat, iar bucatele din carne sunt preparate pe un grătar de lemne care adaugă o aromă deosebită mâncării.

Chiar și copii dumneavoastră vor avea un spațiu amenajat special pentru ei, pentru că Poiana Bradului a pregătit o cameră pentru copii dotată cu jocuri și activități și 2 terenuri de joacă în aer liber. De asemnea, complexul dispune și de un mic zoo.

source:Afisha.md
0