Festivalul Internațional de Muzică Mărțișor la Chișinău - a 54-a ediție

În perioada 24 februarie - 10 martie a anului 2022 va avea loc Festivalul Internațional de Muzică Mărțișor. Acest festival are scop de a ne reaminti fiecăruia adevăratele valori naționale și să ne arate cât de frumoasă este defapt, cultura noastră. Anume din acest motiv, organizatorii au pregătit un program divers, care include cele mai talentate colective naționale de muzică și dans, dar de asemenea și cei mai iscusiți meșteri. Și cu siguranță, așa cum este denumit festivalul, vom avea șansa să vedem cele mai frumoase mărțișoare confecționate hand-made.

Între 24 februarie și 10 martie zilnic puteți merge în Scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac” pentru a vizita Târgul Mărțișor. Mai jos, puteți vedea Programul Artistic al Festivalului:


2 Martie - Viața mea - Cântec și Dor - Ion Dascăl

Sunt invitați toți iubitorii de folclor, așa cum acesta promite să fie un concert grandios, cu o listă strălucitoare de invitați, printre care se enumeră Ansamblul de Dansuri Populare “Mărțișor” și Orchestra de Muzică Populară “Mugurel”.
Bilete online puteți procura accesând următorul link.


3 Martie - INTERETHNICA

Acest concert propune spectatorilor să descopere diferite etnii din Republica Moldova prin Ansamblurile de muzică și dans. La acest eveniment își vor prezenta obiceiurile seculare și valorile adevărate ale etniilor din care fac parte ansamblurile din toate colțurile țării.
Bilete online puteți procura accesând următorul link.


5 martie - Mugur, Mugurel - Alex Calancea Band

Vino să sărbătorești alături de noi sosirea primăverii. Și desigur împreună cu Alex Calancea Band - cea mai îndrăgită trupă autohtonă care transmite spectatorilor din sălile de concert cele mai sincere melodii creând o atmosferă armonioasă.
Bilete online puteți procura accesând următorul link.


6 martie - JAZZ SIMFONIC - Moldovan National Youth Orchestra

Jazz Simfonic este un proiect îndrăgit de iubitorii de jazz și muzică simfonică din Moldova. Condusă de Andriano Marian, Moldovan National Youth Orchestra vă va crea o seară perfectă, care vă va permite să vă relaxați și să uitați de problemele cotidiene. Totul pentru că nu există o atmosferă mai potrivită pentru relaxare decât cea creată de muzica jazz, de muzica clasică.
Bilete online puteți procura accesând următorul link.


7 martie - Zdob șI Zdub - Primăvara Vine-n Țară

“Primăvara vine-n țară”, din acest motiv, îți propunem să o întâmpini împreună cu Festivalul Internațional de Muzică “Mărțișor” și celebrii Zdob și Zdub.
Bilete online puteți procura accesând următorul link.


8 martie - Vali Boghean Band 2022 "Iubito, pentru tine"

Seara va fi cu siguranță una formidabilă, acest lucru fiind garantat de prezența pe scenă a Vali Boghean Band. Cele mai sufletești melodii vor răsuna special pentru dumneavoastră.
Bilete online puteți procura accesând următorul link.


9 martie - Hora Primăverii - Lăutarii

Vino la acest concert de zile mari și sărbătorește venirea primăverii împreună cu Orchestra Națională de Muzică Populară condusă de Nicolae Botgros. Concertul se va remarca prin folclorul autentic și melodiile de suflet pe care vi le vor oferi.
Bilete online puteți procura accesând următorul link.


Vino la acest festival și sărbătorește venirea primăverii printr-o reînviere a sufletului și a propriilor valori naționale.

source:Afisha.md
0