Eurovision 2023: Pasha Parfeni va reprezenta Moldova cu piesa Soarele și luna

Publicat: 5 martie 2023

Peste noapte, Republica Moldova l-a selectat pe Pasha Parfeni cu piesa "Soarele și luna" pentru Eurovision 2023 de la Liverpool. Selecția a avut loc prin intermediul selecției naționale din Moldova: Etapa Națională, învingând alte nouă cântece în finală.

Rezultatele: Pasha Parfeni a câștigat atât voturile din partea juriului, cât și votul televizat pentru un total maxim de 24 de puncte. În spatele lui s-a clasat SunStroke Project cu piesa "Yummy Mommy", pe locul al doilea cu 18 puncte, iar pe locul al treilea s-a clasat Aliona Moon cu piesa "Du-mă", care a primit 17 puncte. 

Mai jos găsiți restul rezultatelor generale:

  • Locul 4 - Suororile Osianu - 'Bade, Bădișor, Bădița' (15 puncte)
  • Locul 5 - Donia - 'Zona roșie' (11 puncte)
  • Locul 6 - OL - 'De ce faci pe grozavul' (7 puncte)
  • Locul 7 - Corina Ivanov - 'Când dragostea e adevărată' (7 puncte)
  • Locul 8 - Cosmina - 'Indestructibil' (7 puncte)
  • Locul 9 - Victor Gulick - 'Let's Dance' (5 puncte)
  • 10 - Nördika - 'Damn and Down' (5 puncte)

Despre Pasha Parfeni: Cariera muzicală profesionistă a lui Pasha Parfeni a început ca vocalist al colegilor finaliști de la Etapa Națională, SunStroke Project. El s-a alăturat grupului în 2008, plecând înainte de participarea la Eurovision 2010. În 2012, a reprezentat Moldova cu piesa "Lăutar" și a compus piesa "O Mie", cântată de Aliona Moon, o altă colegă finalistă Etapa Națională, în 2013.

Istoria Moldovei la Eurovision: Moldova a debutat la concursul Eurovision în 2005 cu piesa "Boonika Bate Doba" a grupului Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat al lor a fost un loc 3 în 2017 cu piesa 'Hey Mamma' a grupului Sunstroke Project. Anul trecut, au fost reprezentați din nou de Zdob și Zdub cu piesa 'Trenulețul'. Țara este cunoscută pentru cântecele lor trăsnite și pentru montările și mai trăsnite care atrag atenția publicului și care sfârșesc adesea prin a fi răsplătite cu rezultate bune.

"Soarele și luna" va concura în a doua jumătate a primei semifinale din acest an, la Liverpool.

source:Afisha.md
0