Abonează-te la mailingul nostru săptămânal, pentru a fi la curent cu principalele evenimente din țară

Eurovision 2022: vezi cele 10 țări care s-au calificat în finală, Moldova se regăsește pe listă

Publicat: 11 mai 2022

Moldova Eurovision 2022

Ediția 66 a concursului Eurovision Song Contest anul acesta are loc în Italia, la Torino. Marți 10.05.2022 a avut loc prima semifinală, iar mai jos găsiți lista celor 10 țări care s-au calificat în marea finală:

  1. Elveția
  2. Armenia
  3. Islanda
  4. Lituania
  5. Portugalia
  6. Norvegia
  7. Grecia
  8. Ucraina
  9. Moldova
  10. Olanda

Anul acesta Moldova a fost reprezentată de Zdob și Zdub alături de frații Advahov cu piesa „Trenulețul”. Aici puteți vedea prestația artiștilor la semifinala din 10 mai:

Se pare că în topul preferințelor conform caselor de pariuri, cu cele mai multe șanse de câștig în acest an este Ucraina - cu 47 % șanse de câștig. Pe locul doi se plasează Italia. La fel se mai regăsesc și Marea Britanie, Suedia și Spania.

Top preferințe Eurovision 2022

Ucraina a participat în acest an la Eurovision cu piesa „Stefania”, o piesă dedicată mamei solistului trupei Kalush Orchestra.

Eurovisionul este un concurs muzical anual, în această competiție participă țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune.

Italia a câștigat ediția din 2021 cu piesa Zitti E Buoni interpretată de trupa rock Måneskin. Astfel anul acesta Eurovisionul are loc în Italia, la Torino.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 reprezentată la fel de trupa Zdob și Zdub cu melodia „Boonika bate doba”. Formația s-a clasat pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Locul cel mai bun ocupat de Republica Moldova în finala Eurovisionului este cel obținut de SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! Aceștia s-au clasat pe locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017.

Finala Eurovision 2022 va avea loc pe 14 mai. 

source:Afisha.md
0