Cum să petreceți Ziua Mondială a zăbovirii

V-ați saturat de rutina de zi cu zi? Doriți să dedicați mai mult timp ocupațiilor și activităților preferate? Atunci este timpul să vă gândiți cum să încetiniți această rutină nebună. 

Încercați să vă planificați timpul astfel, încât să vă puteți face toate treburile într-un ritm liniștit, dar în același timp eficient. Pentru a reaminti oamenilor despre o astfel de ocazie, a fost inventată Ziua Mondială a zăbovirii, care este sărbătorită anual pe data de 26 februarie.

Ziua Mondială a zăbovirii a fost marcată pentru prima dată în Italia, în anul 2007. Inițiatorul acestei sărbători a fost Bruno Contigiani, un manager obsedat de muncă, care a ajuns la concluzia că, din cauza vânătorii constante de bani, viața lui a început să-și piardă sensul.

De fapt, această sărbătoare este un motiv excelent pentru a vă schimba stilul de viață și pentru a învăța cum să vă bucurați de ziua de azi. Dar dacă nicicum nu reușiți să faceți asta, atunci măcar în Ziua Mondială a zăbovirii, schimbați-vă programul și relaxați-vă, folosind sfaturile noastre:

Treziți-vă mai devreme decât de obicei, cel puțin cu 10 minute. Astfel, veți avea mai mult timp la dispoziție pentru a vă bucura de micul dejun și a vă pregăti pentru a merge la serviciu;

- Nu fiți nervoși chiar dacă stați la coadă la supermarket. Petreceți acest timp vorbind cu familia la telefon sau planificându-vă seara;

- Evitați să faceți două sau trei lucruri în același timp: de exemplu, să mâncați, să vizionați televizorul și să vorbiți la telefon. Faceți-vă timp pentru fiecare sarcină în parte;

- Nu planificați ziua la maxim. Acordați-vă mai mult timp sie și familiei;

- Nu utilizați automobilul pentru a merge la un magazin aflat în apropiere. Ieșiți afară și bucurați-vă de aerul proaspăt și vremea frumoasă, și plimbați-vă până la magazin;

- Puneți telefonul deoparte și faceți o pauză de Internet;

- Relaxați-vă: faceți o baie și ascultați niște muzică liniștită;

Și nu uitați, din cauza stresului și a urgențelor veșnice, nu numai că puteți uita despre cele mai importante momente din viața dvs., dar vă puteți pierde și sănătatea, care este atât de prețioasă. Acesta este încă un motiv ca să vă gândiți la programul dvs. și să vă alăturați celebrării Zilei Mondiale a zăbovirii. Poate că anume astăzi este cea mai potrivită zi pentru a vă întâlni cu un vechi prieten, pentru care mereu nu aveați timp.

Portalul informațional și de divertisment Afisha.md vă felicită pe toți cu Ziua Mondială a zăbovirii și vă sugerează să petreceți această zi într-un mod special, folosind sfaturile noastre de mai sus.

source:Afisha.md
0