Once Upon a Time in Hollywood a fost interzis în China

Once Upon a Time in Hollywood avea foarte mari șanse să depășească Django Unchained și să devină filmul lui Quentin Tarantino cu cele mai mari încasări, lansarea peliculei în China urmând să-l ajute să atingă acest prag. Dar situația s-a schimbat complet acum după ce chinezii au anulat premiera acestei producții.

Once Upon a Time in Hollywood trebuia să intre în cinematografele din China în 25 octombrie, dar potrivit The Hollywood Reporter, lansarea a fost amânată pe termen nelimitat. Nu a fost dată nicio explicație oficială pentru această decizie, însă surse apropiate publicației susțin că toate acestea au legătură cu controversa creată în jurul creionării personajului Bruce Lee din film. 

După ce Once Upon a Time in Hollywood a rulat în cinematografele americane au fost diverse persoane deranjate de felul în care Bruce Lee a fost portretizat în filmul lui Mike Moh. Printre cei mai vocali critici s-a numărat chiar fiica acestuia, Shannon Lee, transmite filmnow.ro.

Shannon a declarat că nu s-a simțit deloc bine când a văzut că legendarul ei tată este înfățișat precum o "caricatură". 

"În film apare ca un tip arogant, plin de figuri", le-a spus Shannon celor de la The Wrap. "Și nu că cineva care a muncit de trei ori mai mult ca oricine pentru a realiza ceea ce unii primesc gratuit", a continuat ea. 

Se pare că Shannon ar avea o legătură cu amânarea lansării filmului în China. THR scrie că Shannon Lee a făcut un apel la Chinese National Film Association și le-a sugerat să ceară schimbări în portretizarea tatălui ei, în Once Upon a Time in Hollywood. Bona Film Group, compania din Beijing ce a coprodus filmul, ar încerca să lucreze cu Tarantino la o nouă versiune a acestei pelicule. Dar se pare că celebrul regizor nu este dispus să facă asta, scrie cinemablend.com. În acest moment, nu se știe dacă filmul va fi lansat la o altă dată sau dacă va mai fi lansat vreodată în această țară. 

Once Upon a Time in Hollywood este al doilea film al lui Quentin Tarantino cu lansarea amânată de în China. S-a mai întâmplat în 2012 cu Django Unchained, care a fost retras cu doar câteva minute înainte de premieră, din cauza scenelor de violență.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

источник:filmnow.ro
0