Vezi topul celor mai bune evoluții ale Moldovei la Eurovision Song Contest

Site-ul oficial al concursului internațional Eurovision Song Contest a publicat topul celor mai bune evoluții din Moldova, din întreaga istorie a competiției, informează diez.md.

De asemenea, pe site a apărut și o scurtă prezentare sub formă de text despre participarea Moldovei în cadrul acestui concurs. Astfel, despre țara noastră se comunică că a participat pentru prima dată în cadrul competiției muzicale în anul 2005, reușind să se plaseze pe locul șase din prima apariție datorită cântecului „Bunica Bate Toba”, interpretat de formația Zdob și Zdub.

În total, Moldova a reușit să apară în marea finală a concursului de 10 ori, iar în 2017, SunStroke Project a adus țării locul trei, pentru prima dată în istorie. Nu au uitat să menționeze nici despre Serghei Stepanov (Epic Sax Guy), care a devenit viral pe internet după performanța sa cu saxofonul pe scena Eurovisionului.

Vedeți mai jos topul care apare pe pagina oficială a concursului:

Anul trecut Moldova a fost reprezentată de DoReDos și a luat locul zece în cadrul concursului, totodată, trupa a obținut și premiul special „The buzz awards” pentru cea mai bună prezentare pe scenă.

În acest an concursul Eurovision va avea loc la Expo Tel Aviv, în Israel. Semifinalele vor avea lor marți, 14 mai 2019 și sâmbătă, 16 mai 2019, iar marea finală va avea loc pe 18 mai 2019. Moldova își va alege reprezentantul la Eurovision pe 3 martie 2019, participanții se pot înscrie până mâine, 18 ianuarie.

источник:Diez.md
0