ICT Career Orientation 2019

PreviewImage

Pe 31 octombrie, tinerii interesați de oportunitatea unei cariere sau perspective de creștere în domeniul IT sunt așteptați la ICT Career Orientation, cel mai mare eveniment de orientare profesională în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Evenimentul este dedicat tuturor tinerilor și tinerelor care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor în cadrul instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic și nu doar. ICT Career Orientation va avea loc în incinta Tekwill, cu începere de la ora 8.30 până la ora 13.30. Agenda detaliată a evenimentului poate fi accesată aici.

Ce aflați nou la Ict Career Orientation 2019?

Ediția a X-a a evenimentului vine cu un număr record de sesiuni de orientare în carieră, master class și ateliere practice. Participanții vor avea posibilitatea să cunoască cele mai noi tendințe din cadrul industriei, să afle detalii despre diverse direcții de carieră în domeniul IT, ce oportunități de stagiere și angajare sunt în prezent și care sunt pașii de întreprins pentru accesarea acestora. Tradițional, evenimentul se va desfășura pe două direcții:

Sesiuni de orientare în carieră / ateliere practice pe tematici de actualitate maximă, moderate de profesioniști cu experiență extensivă în companiile IT. În cadrul ediției curente discutăm despre Quality Asurance, Big data și Machine Learning, Ruby, Java, Angular, GoLang, RxJS, Scala, React, Inteligență artificială, Internet of Things, Comunicații prin satelit și multe alte subiecte ”fierbinți”. Cele 24 de sesiuni și workshopuri incluse în agendă se vor desfășura în limbile română și rusă.

ICT Job Shop, în cadrul căruia participanții vor putea discuta la direct cu potențialii angajatori și afla care sunt condițiile de angajare, ofertele de muncă, oportunitățile de stagiere. Studenții sunt îndemnați să profite la maxim de receptivitatea companiilor, să vină cu un număr cât mai mare de întrebări și să afle toate răspunsurile care ar putea să îi ajute să își mărească șansele de a obține joburi pe măsura așteptărilor.

Ce companii participă în cadrul ediției curente?

Ediția curentă le oferă tinerilor posibilitatea de a cunoaște, interacționa și stabili conexiuni cu lideri ai industriei IT din Moldova. Endava, Pentalog, Allied Testing, Amdaris, Inther Software Development, Orange Systems, Tacit Knowledge, Simpals, Noction, Moldcell, Gilat Satellite Networks MDC, Best4u Development, DevelopmentAid, Esempla, Code Factory vor fi prezente la eveniment cu sesiuni de orientare, ateliere, oportunități și recomandări.

Ce trebuie să faci pentru a participa?

Evenimentul este gratuit și deschis pentru toți tinerii și tinerele interesate de oportunități de creștere și afirmare în domeniul TIC. Pentru a asigura o experiență de participare cât mai reușită, organizatorii roagă doritorii să se înregistreze din timp aici.

ICT Career Orientation este organizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill”. Parteneri media ai evenimentului: Unimedia, Diez și Locals. 

Evenimentul este organizat anual începând cu 2010 și are drept scop motivarea şi ghidarea tinerilor spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de angajare, dezvoltare și avansare profesională în domeniul TIC. Peste 800 de tineri au participat la ediția din 2018 ICT Career Orientation.

Pentru mai multe detalii sau precizări, nu ezitați să contactați: Viorica Bordei, Manager de Programe, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, vbordei@ict.md

Chișinău, str. Studenților, 9/11
+37378498834