Органический сад на вашей кухне

PreviewImage

Grădina Ecologică din bucătăria ta – secrete și sfaturi practice pentru creșterea ierbii de grâu, a vlăstarilor și microplantelor în sol.

Indiferent ce stil de alimentație am ales să avem (alimentatie crudă, vegană, vegetariană, omnivoră), este bine să consumăm din abundență semințe germinate (încolțite) și vlăstari. Acestea sunt surse vii de nutrienți precum minerale, vitamine, enzime cât și acizi grași esențiali în cantități mult mai mari decît semința matură negerminată. Mulți nutriționiști le consideră superalimente.

Prin hidratare, încolțire și creștere în vlăstari se produc reacții chimice ce activează enzimele gata să ne protejeze de boli și pregătesc prin pre-digerare pentru noi totul, adică rup structura nutrițională complexă fiind gata de asimilare: 

- Nutrienții se desfac și se simplifică devenind foarte ușor de asimilat și digerat.
- Proteinele se transformă astfel în amino acizi și grăsimile în acizi grași esențiali.
- Proteinele, vitaminele, enzimele și minerale se multiplică de la 300% până la 1200%.
- Anumite toxine și acizi care în mod normal îngreunau digestia, se reduc sau chiar sunt eliminate.

Vă puteti face singuri fără probleme orice fel de germeni și vlăstari pe toată durata anului, venind la atelier!

Ce veți afla în cadrul atelierului? 

- Zeci de motive să alegem vlăstarii;
- Ustensile de bază pentru creșterea vlăstarilor și a ierbii de grâu- care sunt și de unde le achiziționăm;
- Condițiile de bază pentru creșterea vlăstarilor și a ierbii de grâu;
- Metode și tehnici simple, practice și sigure de germinare și creștere a vlăstarilor;
- Ce semințe pot fi germinate;
- Timpul de germinare;
- Pregătirea solului și prevenirea mucegaiului;
- Planificarea grădinii ecologice din bucătăria proprie și multe alte sfaturi care nu pot fi găsite in alta parte decât în cadrul acestui atelier.

Pentru participare completați formularul.

Chișinău, bd. Traian, 12/2 2
500 - 1000 Леев
+37369815578