Cum să menții interesul copilului față de școală

PreviewImage

Dacă copilul tău prezintă măcar una dintre manifestările:

- Este dezorganizat în activități.
- Este instabil emoțional, se închide în sine.
- Se joacă pe ascuns.
- Vă comunică despre toate durerile posibile și imposibile, numai să nu meargă la scoală.
- Adaugă sau pierde brusc în greutate.
- Nu-i mai plac lucrurile pe care le are ( haine, ghiozdan, rechizite), Etc.

Atunci seminarul nostru este pentru tine!

Acum este perioada de vacanță și unii părinți încă n-au reușit să se confrunte cu problema ”refuzului de a merge la școală”. Alții, chiar dacă s-au confruntat pe parcursul anului, au și uitat, sau n-au dat mare importanță. Doar că, anul de studii acuș începe și multe dintre probleme revin, deoarece rădăcinile (cauzele) sunt prezente în mediul școlar.
Dificultățile școlii: gîndul ca nu cumva să-și dezamăgească părinții din cauza notelor proaste, conflictelor dintre colegi, papucilor roși, nasturilor rupți – toate acestea pot prezenta adevărate frămîntări pentru copiii sensibili.

Este îngrozitor să auzim cum se înscriu părinții în „competiții”. Copiii nici nu învață bine să-și ducă ghiozdanul că deja sunt înscriși la un șir de activități extra-curriculare - să avem noi, părinții, despre ce vorbi în cercul de prieteni. O abordare foarte greșită! Într-un final, copilul obosește și începe să dea randament tot mai scăzut odată cu înaintarea spre clasele liceale.

Refuzul multor copii de a merge la școală, sau ”fobia școlară”, ne comunică despre existența unei probleme, care necesită a fi analizată pentru a descoperi de ce copilul, care era atît de fericit că merge la școală, a decis brusc că nu mai vrea să meargă în acel loc. Și chiar dacă îi veți conduce pînă la poarta școlii, nu aveți nici-o garanție că vor rămîne la școală toată ziua.

În cadrul seminarului vom învăța: 

- Sa gestionăm emoțiile copilului.
- Care sun particularitățile de vîrstă ale școlarului mic.
- Să faci față crizelor trăite de copil.
- Să-ți ajuți copilul să se adapteze la noul statut și persoane necunoscute.
- Să-i oferi suport în organizarea rutinei copilului.
- Să-ți ajuți copilul să crească independent și responsabil.
- Sa fii părinte "suficient de bun"

Orice informație care bîntuie pe canalele mass-media, televiziuni, sit-uri, reviste, este absorbită de către părinți, ei se străduiesc să se informeze cum ar fi mai bine să-și protejeze copiii de greutățile vieții, dar uită de un lucru important pentru copilul lor: să-i ofere posibilitatea să se dezvolte independent și responsabil, cu un scop bine definit.

Locul: str. Albișoara, 42/1 (of. 2)

Vă așteptăm cu drag!

Chișinău, str. Chișinău,
150 Леев
+37379161176