Fii sigur online

PreviewImage

Apel către cei mai tineri Eroi ai rețelelor de socializare, maeștri ai vloggingului și iluștri campioni ai navigației online! Pe 1 iunie, sunteți chemați la datorie! 

Centrul Internațional ”La Strada” invită copiii, adolescenții și părinții de Eroi la o serie de activități, dedicate siguranței în mediul online. Vrem să testăm împreună, prin joc și distracție, cât de bine echipați sunteți când ieșiți în largul internetului. 

Vestea bună e că vrem să vi-I facem aliați ai distracției și pe părinții voștri. O să-i convingem că nu e cazul să creadă că n-ar fi sigur să stați pe tablete și telefoane.

Pentru asta, am pus la cale un plan grandios: cât voi participați la diferite concursuri, teste, quiz-uri, unde demonstarți că sunteți la fel de agili și atenți în internet precum Spiderman pe străzile orașului, părinții voștri își testează și ei abilitățile și nivelul de informare la acest subiect - și ce haios va fi când îi veți bate cu rezultate mai bune. 

Spuneți-le însă să nu se lase bătuți, pentru că cei mai buni experți în domeniul siguranței online vor fi gata să le ofere consultări personale și să răspundă la orice întrebări legate de acest subiect. 

Până atunci, nu uitați că și eroii au nevoie uneori de o mână de ajutor. Dacă vi se mai întâmplă și vouă, să știți că ne găsiți oricând pe platforma SigurOnline .md, unde avem informații cu adevărat utile pentru copii, pentru părinți, educatori și profesori. Tot acolo putem comunica pe subiectele și problemele care te frământă când ieși în internet. Și e confidențial.

Ne găsiți echipați cu surpize și cadouri cool pentru mari și mici, fete și băieți, în zona Făt-Frumos.  Pentru că doar atunci când #suntinteligentonline, când știu cum să evit capcanele periculoase ale internetului și să-i ajut și pe alții s-o facă, pot spune că sunt erou, pe bune.
Evenimentul face parte din cadrul inițiativei organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului, cu genericul Descoperă eroul din tine!

Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt,
+37322234906