Obiceiuri și Tradiții de Paști I 2019

PreviewImage

În ajun de sărbători, vino la Shopping MallDova, ca să te inspiri din cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de Paști! Arta de încondeiere a ouălor este una dintre cele mai frumoase tradiții dedicate sărbătorilor pascale. Cei interesați să descopere îndeaproape secretele acestui obicei străvechi sunt invitați la expoziția tematică, care va fi organizată la parterul centrului comercial.

În perioada 22 – 27 aprilie, toți doritorii vor putea să admire cele mai frumoase ouă încondeiate și motive decorative tradiționale românești, care de secole sunt aplicate cu o măiestrie desăvârșită pe ouăle pascale, dar și întreaga paletă de ustensile necesare acestui proces. Iar cei mai curioși vor putea chiar să-și încerce talentul în cadrul masterclass-urilor. Spre seară, membrii ansamblului etno-folcloric „Romaniţa” vor delecta publicul cu un concert de cântece pascale, care va contura atmosfera sărbătorilor pascale. 

Un loc aparte la expoziție va fi dedicat și cozonacilor, unul dintre simbolurile dulci ale sărbătorilor pascale, care vor amplifica atmosfera caldă și luminoasă care predomină în această perioadă. Tot la parter, copiii sunt invitați în zona zoo, unde iepurași adevărați, pufoși și drăgălași, se vor lăsa mângâiați și alintați de toți picii. 

Accesul este gratuit!

Chișinău, str. Arborilor, 21
-