Proiectia filmului "100 de Movile"

PreviewImage

Cine-a fost cu noi 2 ani în urmă, ține minte că bine-a fost. Pe data 22 august ne revedem, da? 

Hai la proiecția în aer liber a filmului documentar “100 de Movile”!

De data asta fără ciorbă, dar cu degustare de vin. Începem pe la 20:00 în curtea mare a Uptown-ului (Pușkin 10). Ne relaxăm cu un DJ set și vinuri, iar când se lasă seara peste Chișinău, pornim filmul. 

Mica echipă din spatele filmului va fi pe loc, așa că vom povesti cu drag cum a fost și ce mai e acum. Dar mai ales, pentru prima dată (!) va fi alături de noi și Stefan Haslebacher (Sha), protagonistul filmului!

Despre “100 de Movile”: Filmul este o călătorie antropologică, prin muzică. 

În căutarea unui sunet şi ritm nou, un muzician din Elveţia îşi croieşte drum prin Republica Moldova şi România, în vizită la câţiva dintre cei mai buni muzicieni - cei care încă păstrează folclorul ca element cheie a muzicii lor. 

De la jazz la hip-hop, de la imensitatea naturii la claustrofobia de apartament, filmul explorează firicelele de autenticitate ale folclorului din acest spaţiu cultural.

Premiat la Simfest și DocuArt și proiectat în cadrul festivalurilor Pärnu International Documentary and Anthropology Film Festival, Jazzwerkstatt Bern, Godollo Film Fest și Cronograf.

Protagonişti: Ştefan (Sha) Haslebacher, Anatol Stefanet, Ioan Pop Iza, Alex Calancea, Alexandru Arcuş, Gabriel Negru ( Negura Bunget), Mihai Gîncu ( Zdob şi Zdob), Alexe Marius Andrei ( Subcarpaţi), Vali Boghean

Regizor: Max T. Ciorbă
Producător: Lidia Scarlat
Imagine: Nicu Borş, Andrei Moraru
Sunet: Marin Turea, Sergiu Sili
Mix & mastering: Bucataru Music (Corneliu Bucataru)
Co-producţie cu OWH Studio
Durata: 60 min
Republica Moldova, 2016

Vezi trailerul aici.

Chișinău, str. Alexandr Pușkin, 10
+37378775701
Бесплатный вход