Hour of Code Chișinău

PreviewImage

Hour of Code reprezintă o introducere de o oră în informatică și programare, cu scopul de a demistifica limbajul specific și de a arăta că oricine poate învăța bazele acestuia. 

Hour of Code este o mișcare globală și se desfășoară anual în perioada 3-9 decembrie, în cadrul Computer Science Education Week, fiind susținută de peste 400 parteneri și 200.000 de mentori din toată lumea.

Invităm copiii și adolescenții de 7-16 ani să experimenteze o oră de programare, inclusiv prin intermediul roboților Ozobot, LEGO WeDo, LEGO MINDSTORMS EV3, Arduino, ș.a.

Evenimentul este organizat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională - USAID Moldova și Guvernul Suediei - Embassy of Sweden in Chisinau, companiilor Ellation Moldova și Pentalog Chisinau. 

Activitățile participanților vor fi facilitate de către mentorii CoderDojo Chisinau și Tekwill Academy Kids. Gazda evenimentului este Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill.

Accesul la eveniment este gratuit cu înregistrare prealabilă, unica condiție fiind ca participanții sa-și aducă propriile laptop-uri.

Înregistrare aici.

Când: Sâmbătă, 08 decembrie 2018, ora 9:30.
Unde: Tekwill, str. Studenților 9/11. 
Cine: Copiii și adolescenții de la 7 la 16 ani.

Chișinău, str. Studenților, 9/11
+37379744448