Dream Makers’s Brunch

PreviewImage

Vor participa:
Angela Gonta , prezentatoare TV8
Natalia Morari, realizatoare TV8
Dumitru Mişin, realizator Jurnal TV

Acesti bani plus toate tipsurile vor merge pentru sustinerea tinerei Geta Bîtă are 16 ani si este din com. Bobeica, r-ul Hincesti.

"De mică eram pasionată de mărgele, îmi plăcea sa ma joc cu orice colier sau bratara.Am inceput sa confectionez lucruri din mergele dintr-o intimplare, din greseala am rupt colierul surorii mele si am incercat sa-l repar si atunci am simtit ca mergelele sunt pasiunea mea.

Am inceput sa-mi cumpar mergele. In scoala au inceput sa se practice lectii de lucru cu biserul, eu nu aveam bani sa practic aceste cursuri, insa imi cumparam mergele si rugam fetele sa-mi arate ce invatau sa faca. Cu timpul am inceput sa nascocesc diverse impletituri si faceam diferite coliere si bratari. 

Inca de mica eu am fost bolnava si nu aveam voie sa ies sa ma joc cu copii si chiar daca ieseam oboseam repede si veneam acasa. Pe parcursul anilor boala s-a agravat si eu stateam mai mult in casa, ceilanti copii ma respingeau, nu mai vroiau sa petreaca timpul cu mine. Stateam mereu si ma uitam la copii cum se joaca si ma intristam ca eu nu puteam sa ma joc cu ei, ma simteam singura. 

De atunci mergelele au devenit jocul meu. Ele mi-au deschis o lume in care nu simt ca am un defect, o lume care e doar pentru mine,o lumi in care eu ma simt un copil sanatos". (mesajul fetei)

Evenimentul este organizat în parteneriat cu "The Moldova Project" care este o Asociație de Caritate înființată în Marea Britanie în anul 2008 ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, pe teritoriul Republicii Moldova.

Misiunea Asociației este de a susține familiile vulnerabile din R. Moldova și identificarea soluțiilor pe termen lung pentru problemele cu care se confruntă aceștia, astfel încît ei să trăiască o viață mai fericită, mai sigură și independentă. Familiile beneficiare a proiectului supraviețuiesc la limita sărăciei iar dese ori condițiile de trai sunt inumane. Acest proiect este o șansă pentru un trai mai bun, mai calitativ și mai sănătos.

Chișinău, str. Alexei Șciusev, 70
+37369172923
100 Леев