Recreere și divertisment

Centrul "Speranța"

Deschis pină la 16:00Chișinău, bd. Traian
PlaceImage

Centrul „Speranţa” a fost deschis la 15 septembrie 1998 ca proiect pilot al Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF). Pe 21 ianuarie 2000 a fost înregistrat oficial ca organizaţie independentă, de ordin naţional. Misiunea organizației era crearea oportunităţilor pentru creşterea, dezvoltarea şi valorificarea potenţialului fiecărui copil, pentru ca acesta să devină membru cu drepturi depline al societăţii – „Fiecare are potenţial trebuie doar să-l descoperi”.

Scopul: Prevenirea instituţionalizării copiilor cu dizabilităţi, în special copiilor cu handicap sever al aparatului locomotor şi integrarea lor în societate.

Cine suntem: AO Centrul „Speranța” este un centru pentru susținerea și promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, prin oferirea suportului în baza necesităților individuale ale fiecărei persoane și familiei acesteia în comunitățile în care locuiesc.

Ce facem noi:
- Oferim servicii de suport adecvate cerințelor individuale ale persoanelor cu dizabilități.
- Valorificăm potențialul și abilitățile fiecărui constituent.
- Oferim oportunități de valorificare a diferitor roluri sociale pentru persoanele cu dizabilități.
- Acordăm servicii de suport în orientarea vocațională și angajarea în cîmpul muncii a persoanelor cu dizabilități, la solicitarea acestora.
- Acoperim financiar 50% din bugetul proiectelor aducătoare de venit.
- Oferim suport logistic în dezvoltarea și menținerea a 10 afaceri individuale/de familie.