Sam Mendes, desemnat cel mai bun regizor de filme pentru lungmetrajul 1917

Sam Mendes a câştigat cu filmul „1917”, o peliculă despre Primul Război Mondial, cel mai important trofeu decernat la cea de-a 72-a ediţie a galei Sindicatului Regizorilor Americani (Directors Guild of America - DGA), informează site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter.

Acest premiu în plasează pe cineastul britanic Sam Mendes în fruntea favoriţilor la câştigarea trofeului pentru cel mai bun regizor la gala premiilor Oscar, ce va avea loc în luna februarie, potrivit AFP.

Lungmetrajul „1917”, care prezintă cursa contra contrometru a doi tineri soldaţi britanici, trimişi într-o misiune secretă pe frontul franco-german din timpul Primului Război Mondial, a câştigat deja la începutul lunii ianuarie Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic şi a primit 10 nominalizări la premiile Oscar.

Sam Mendes, care a câştigat un premiu DGA în urmă cu peste 20 de ani pentru pelicula „American Beauty”, a dedicat noul trofeu bunicului său, a cărui viaţă l-a inspirat în realizarea filmului „1917”, transmite diez.md.

„Tuturor celor care vor să îngroape cinematografia, vă spun: nu vă grăbiţi!”, a declarat Sam Mendes, care a salutat apoi în discursul său de acceptare a premiului activitatea celorlalţi cineaşti nominalizaţi alături de el la categoria „cel mai bun regizor”: Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Bong Joo-ho şi Taika Waititi.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Diez.md
0