Kylie Jenner a devenit cea mai tânără miliardară self-made din lume

Kylie Jenner este cea mai tânără dintre surorile Kardashian/Jenner, însă este și cea care are cea mai mare avere.

În urmă cu un an Kylie Jenner a fost starul de pe coperta revistei Forbes, numărul dedicat femeilor miliardare din America, publicația estimând că în acel moment averea lui Jenner se ridica la aproximativ 900 milioane de dolari. La numai 20 de ani, Kylie se afla pe locul 27 în topul celor mai bogate femei din America, în acest clasament fiind luate în considerare doar persoanele care au reușit să facă avere prin propriile puteri, nu prin moșteniri, căsătorii sau alte mijloace.

Inevitabilul s-a produs! Kylie Jenner, acum în vârstă de 21 de ani, a fost declarată cea mai tânără miliardară self-made din lume. Potrivit Forbes, compania Kylie Cosmetics, care este deținută în totalitate de tânără, este evaluată la 900 milioane de dolari.

În plus se adaugă sumele pe care Jenner le-a obținut din alte afaceri profitabile, averea ei ajungând în acest moment la 1 miliard de dolari. Astfel, Kylie a reușit să îl detroneze pe cel care deținea acel titlu, mai exact Mark Zuckerberg, inventatorul Facebook, care a devenit miliardar la vârsta de 23 de ani, relatează elle.ro.

„Nu m-am așteptat la nimic. Nu am putut vedea care va fi viitorul. Însă mă simt bine. Este o frumoasă încurajare”, a declarat Jenner.

Nu putem să nu remarcăm faptul că publicația a folosit termenul „self-made”, lucru pe care multe persoane l-au criticat, ținând cont de faptul că Jenner face parte dintr-una dintre cele mai cunoscute familii din America. Chiar și Kylie recunoaște că a avut un avantaj datorită notorietății sale, în special pe rețelele de social media acolo unde își promovează produsele cosmetice. „Este vorba de puterea pe care o are social media”, declară chiar ea.

Într-un interviu recent acordat publicației Paper, Jenner a susținut că părinții ei, Kris și Caitlyn Jenner, au decis să nu îi mai dea bani, de când ea avea 15 ani. „Părinții mei mi-au spus că trebuie să îmi fac singură banii, că este momentul să învăț cum să economisesc și cum să îmi cheltuiesc banii, chestii de genul acesta. Ceea ce încerc să zic este că aveam o platformă, însă banii mei nu sunt moșteniți”.

source:Elle.ro
1