James Gunn va reveni la cârma lui Guardians of the Galaxy 3

Disney a bucurat în week-end fanii lui Guardians of the Galaxy și ai lui James Gunn cu vestea că acesta din urmă va reveni în scaunul regizoral ce i-a fost confiscat în iulie, anul trecut, scrie cinemagia.ro.

Gunn va putea astfel să încheie trilogia „gardienilor galaxiei” conduşi de Star Lord, scrie Deadline.com, lucru pentru care cineastul a mulţumit pe contul său de Twitter şi pentru care s-a declarat „nemaipomenit de recunoscător”.

Se pare că decizia reinstalării sale la cârma lui Guardians of the Galaxy 3 a fost luată cu multe luni în urmă şi a fost pusă pe seama faptului că preşedintele companiei Disney, Alan Horn, a fost sensibilizat de modul sincer în care Gunn a abordat scandalul mai vechilor sale mesaje ofensatoare, care i-au adus concedierea. „Cuvintele mele, spuse cu aproape zece ani în urmă, s-au dovedit a fi niste încercări nefericite şi nepotrivite de a fi provocator. Indiferent de câtă vreme a trecut de la ele, înţeleg şi accept decizia profesională luată şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru felul în care m-am purtat atunci”, spunea el atunci.

Revenirea lui Gunn a fost salutată înclusiv de către ceilalţi regizori ai Universului Cinematografic Marvel. Peyton Reed (Ant-Man) a postat un simplu „Bine ai revenit, James”, iar Scott Derrickson a dat share unui articol cu ştirea, pe lângă care a adăugat „Gloryhalleuja”. Însă cea mai nonconformistă reacţie a venit din partea lui Taika Waititi (Thor: Ragnarok): „Ce naiba?? Credeam că eu îl regizez pe acesta!!”. 

Într-adevăr, după concedierea lui Gunn, Waititi a fost numele cel mai des menţionat pentru a-l înlocui, însă, chiar dacă s-a arătat dispus să mai facă un film Marvel, a refuzat să preia cârma lui GoG 3.

Gunn este acum implicat şi în Universul Extins DC. Va regiza următorul Suicide Squad şi abia după se va putea ocupa de următoarea aventură a „gardienilor”. Între timp, cineastul a produs horror-ul BrightBurn, a cărui lansare a fost avansată din noiembrie, în mai 2019.

source:Cinemagia.ro
0