Iată 10 cele mai bune filme cu Tom Hardy

Tom Hardy este unu dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood și cu mare priză la publicul de la noi. În 2018 îl vom vedea în primul său film Marvel, în rolul unui super erou ceva mai diferit, care nu de puține ori trece drept anti-erou: Venom.

Până atunci, ne-am gândit că n-ar strica să (re)vezi 10 dintre cele mai bune filme în care jucat Tom Hardy.

Înante de a plonja în această listă pentru a-ți lua supradoza de Tom Hardy, iată și câteva lucruri pe care poate nu le știai despre el. Tom are 40 de ani, este căsătorit cu actrița britanică Charlotte Riley, cu care are un copil, dar Tom mai are un băiețel (Louis Thomas) cu o fostă iubită, Rachael Speed.

Debutul cinematografic și l-a făcut în filmul Black Hawk Down, dar a apărut și în numeroase seriale: Band of Brothers (2001), The Virgin Queen (2006), Meadowlands (2007), Oliver Twist (2007), The Take (2009), Peaky Blinders (20014), Taboo (2017).

Hadry a fost dependent de alcool și crack cocaine, dar a căutat ajutor și după ce a fost internat la dezintoxicare, a rămas curat din 2003.

Nu mulți știu că Hardy și Michael Fassbender au fost în aceeași clasă la Universitatea de Teatru și Actorie. De asemenea, la fel de puțini știu că atorul este pasionat de arte marțiale, de Jiu Jitsu și Capoeira.

Primul tatuaj și l-a făcut la 15 ani, iar idolul său este Gary Oldman, actor alături de care a și jucat în 4 filme: The Dark Knight Rises, Child 44, Lawless și Tinker Tailor Soldier Spy.

1. Warrior (2011)

Pentru acest rol, Hardy nu doar că a pus la loc mușchi pe care-i dezvoltase pentru rolul din Bronson, dar a și învățat MMA, antrenându-se intens cu luptători profesioniști. Povestea e următoarea: după ce a lipsit de acasă timp de 14 ani și a activat ca pușcaș marin, Tommy Riordan se întoarce în Pittsburgh și își propune să reintre în competițiile de MMA, rugându-l pe tatăl său, Paddy Conlon, să îl antreneze pentru a câștiga turneul „Sparta” și cel mai mare premiu pus vreodată în joc în istoria acestui sport. Brendan, fratele mai mare al lui Tommy, fost campion la arte marțiale mixte, este căsătorit, tatăl a doi copii și predă într-o școală, dar salariul extrem de mic nu îi permite să-și întrețină familia. El decide să revină în ring pentru a câștiga același premiu pentru care se bate și Tommy.

2. Legend (2014)

Filmul spune povestea celor mai cunoscuți infractori britanici, gemenii Reggie și Ronnie Kray, în perioada lor de glorie, de la jumătatea anilor '60. După ce Ronnie este eliberat din închisoare, cei doi încep să-și consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul criminal al lui Charlie Richardson și colaborând cu mafia americană. În acest film, Tom Hardy face un rol dublu de senzație.

3. The Drop (2014)

The Drop reprezintă ultimul film în care actorul James Gandolfini apare într-un rol principal. El îl interpretează pe Marv, un mafiot de treabă implicat într-o rețea de spălare de bani cu ajutorul barurilor din New York. Când o sumă de bani aparținând mafiei este furată din barul lui Bob Saginowski (Tom Hardy), acesta și Marv trebuie să recupereze suma, dar lucrurile se complică.

4. Mad Max: Fury Road (2015)

Tom Hardy este perfect în rolul de Mad Max și cu ajutorul său, George Miller reușește să readucă la viață spectaculoasa franciză. În această parte, Mad Max se alătură unui grup de supraviețuitori ai deșertului, conduși de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceștia sunt urmăriți permanent și atacați de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preț posesie.

5. Locke (2013)

84 de minute în care te uiți la Tom Hardy conducând un BMW și vorbind la telefon. Sună a plictiseală sigură, dar nu e deloc așa. Filmul urmărește drumul lui Ivan Locke de la Birmingham la Londra, după ce a primit un telefon care-i dă viața peste cap.

6. The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises reprezintă finalul epic al trilogiei semnate de Christopher Nolan, iar Tom Hardy reușește să dea viață unuia dintre cei mai memorabili răufăcători: Bane, care pare prea puternic chiar și pentru Batman.

7. Bronson (2008)

Înainte de a-i interpreta pe mafioții din Legend, Hardy a mai interpretat un interlop britanic, pe Mickey Gordon Peterson, unul dintre cei mai notorii și periculoși deținuți pe care Marea Britanie i-a avut. Cunoscut și sub numele de Charles Bronson, acesta a fost condamnat inițial la 7 ani de închisoare pentru jaf armat, dar ajunge să stea 34 de ani în spatele gratiilor, dintre care 30 în carceră, izolat de orice alt deținut, atât pentru siguranța gardienilor cât și a celorlalți pușcăriași.

8. Lawless (2012)

Filmul este povestea adevărată a faimoșilor contrabandiști Bondurant: trei frați care fac contrabandă cu băuturi alcoolice și care își încearcă norocul la visul american în statul Virginia, în era Prohibiției. Și aici Tom Hardy face un rol memorabil. Cel mai mare dintre cei 3 frați, Howard (Jason Clarke), a reușit să supraviețuiască Primului Război Mondial, dar s-a întors acasă complet traumatizat de experiențele de pe front. Fratele său Forrest (Tom Hardy) a fost la un pas de a-și pierde viața din cauza gripei spaniole, iar Jack (Shia LaBeouf), mezinul, este impresionabil, sensibil, inteligent. Cei trei trăiesc vremurile grele dar pun pe picioare o afacere profitabilă, fabricând băuturi alcoolice în mod ilegal.

9. Child 44 (2015)

De această dată, Tom Hardy interpretează rolul unui agent al poliției secrete din Rusia sovietică a anului 1953. Este un thriller cu accente politice și o poveste apăsătoare, în care personajul interpretat de Hardy trebuie să dea de urmele unui criminal care ucide numai băieți.

10. The Revenant (2015)

Pentru rolul din The Revenant, Tom Hardy a fost la un pas de a câștiga primul său Oscar, fiind nominalizat la categoria Cel mai bun actor într-un rol secundar.

Acțiunea filmului se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este prins de un urs grizzly și sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și fug.

Hardy îl interpretează în film pe John Fitzgerald, cel care decide să-l lase în urmă pe Glass și care se transformă într-un personaj demn de tot disprețul.

source:noizz
0