Cum arată în prezent actrița care a jucat-o pe Sayuri în Memoriile unei gheise

S-a născut la Beijing, pe 6 februarie 1979, într-o familie din clasa de mijloc, tatăl economist guvernamental, mama educatoare. Pasionată de artă, Zhang Ziyi a început, la doar 11 ani, să studieze muzica folk și dansul modern. Șase ani mai târziu, era acceptată la una dintre cele mai bune școli de actorie din Beijing.

Ai văzut-o, cu siguranță, jucând în “Memoriile unei gheise”, “Tigru și dragon” și “Casa săbiilor zburatoare”.

Actrița, una dintre vedetele cinematografiei chineze a fost, în urmă cu câțiva ani, în centrul unui scandal imens. Zhang a dat în judecată publicația cu cel mai mare tiraj din Hong Kong, Apple Dily, după ce ziarul a afirmat că ea a practicat prostituția, întreținând contra cost raporturi sexuale cu înalți oficiali chinezi. În plângerea depusă în justiție, vedeta cataloga articolele “profund defaimatoare” și “eronate”.

După o bătălie în instanță de câțiva ani buni, vedeta și publicația au ajuns la un acord. Jurnaliștii au acceptat să șteargă articolulu, ba chiar au scris un mesaj prin care își cereau scuze pentru afirmațiile făcute, scrie filmnow.ro.

În cele din urmă, Zhang Ziyi a trecut peste acele momente. Cele mai noi roluri ale vedetei sunt: The Crossing 2, Where's the Dragon, Oh My God, Run for Love, The Wasted Times, Forever Young, The Cloverfield Paradox. Recent, ea a confirmat faptul că va juca în Godzilla vs Kong. Lansarea filmului este estimată pentru anul 2020. În noua producție, alături de Godzilla, în film vor apărea trei monștri, Rodan (un dinozaur), Ghidorah (un dragon) și Mothra (o molie).

Zhang Ziy este deținătoare a unor importante distincții și nominalizări la premii de prestigiu, precum BAFTA sau Globurile de Aur.

source:filmnow.ro
3