Cine sunt cei mai îndrăgiți și talentați umoriști din Republica Moldova

Fiecare postare a lor reușește să strângă un număr impunător de like-uri și comentarii. Au fani care le apreciază munca prin toate colțurile lumii. Este vorba despre cei mai îndrăgiți și talentați umoriști din Republica Moldova.

Actorul și regizorul Gheorghe Urschi a împlinit anul acesta 72 de ani, scrie zugo.md. De-a lungul celor peste patru decenii de activitate, el a scris cărți, piese de teatru și a realizat numeroase emisiuni. În 2011, maestrul a suferit un atac cerebral, iar de atunci este mai puțin prezent în spațiul public. Chiar și așa, glumele lui și acum sunt prezente în amintirile noastre.

Gheorghe Pârlea este o altă personalitate din domeniul umorului, care pentru o perioadă de timp a format un cuplu scenic cu Gheorghe Urschi, jucând în mai multe spectacole împreună cu acesta. Artistul a suferit de diabet zaharat, iar în 2015 a suferit o intervenție chirurgicală, în urma căreia i-a fost amputat un picior. Maestrul s-a stins din viață doi ani mai târziu, în 2017.

Între timp, cele mai populare platforme de promovare ale „umoriștilor moderni” au devenit rețelele de socializare, precum Instagram și Facebook.

Motto-ul celor de la Banca de Bancuri este următorul: „Pagina noastră nu este recomandată persoanelor fără simțul umorului, care nu înțeleg ironia, sarcasmul și/sau celor care stau prea încordați ca să poată zâmbi”. De câțiva ani, Valeriu Rașcu realizează videoclipuri care stârnesc reacții pozitive și sunt distribuite de sute de oameni.

Deși în viața de zi cu zi băieții de la Comedy Zebra Show pot fi văzuți în sala de operație sau la cravată și costum, odată adunându-se împreună, zămislesc cele mai ingenioase glume și clipuri.

Emilian Crețu este cunoscut ca fiind actor și prezentator TV. În 2015 și-a făcut apariția și în spațiul virtual sub denumirea de „Emilian Crețu – Da Sunt Român”, fiind autorul, dar și actorul principal al parodiilor despre diferite situații politice, sociale sau economice. Din 2017 moderează emisiunea „Dora Show”.

Mama, regizoarea și fondatoarea Zâmbărele – Victoria Roșca – a reușit în timp, alături de echipa sa, să adune o mulțime de fani ai filmulețelor umoristice. Aceștia își promovează munca pe YouTube, iar pe Instagram sunt adesea plasate imagini de după cadru, secrete din culise și detalii din viața de zi cu zi a actorilor.

Anatol Durbală și Constantin Cheianu moderează emisiunea „Ora de Ras” de la Jurnal TV. Aceștia fac haz de personalitățile și subiectele politice, economice, sociale și realizează diverse parodii. Pe lângă aceasta, Durbală este și un actor talentat al Teatrului „Mihai Eminescu”.

Ruxy Ghimp este umorista care își publică cea mai mare parte din videoclipuri pe Instagram. Aceasta abordează subiecte cotidiene și, adesea, filmulețele ei sunt înregistrate în cel mai simplu mod – cu camera frontală, din cel mai „neavantajos unghi” și fără vreo picătură de machiaj.

Andrei Bolocan este cel care administrează emisiunea Lumina și a cărui motto este „calea sigură spre Lumina adevărului, Căldura Sărbătorilor, Sabia Speranței și alte metafore care nu prea au sens dacă stai să te gândești”. 

Cătălin Lungu este un tânăr actor-student de la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice. Împreună cu un fost coleg de liceu a lansat proiectul umoristic #ZeroDoi. Carismaticul actor nu-și divulgă visele și nici planurile de viitor, ci spune că fericirea vine din lucrurile mărunte, iar ceea ce apreciază cel mai mult la oameni este „coloana vertebrală”.

source:zugo.md
0