9 cele mai bune filme în care a jucat Will Smith

Will Smith aduce o notă amuzantă Duhului din Lampă în noul film live-action Aladdin. Abordarea pe care o face actorul de culoare celebrului personaj fantastic a fost salutată de bloggerii și presa de specialitate care au văzut deja filmul, în America.

Totodată, se împlinesc aproape 30 de ani de când Will Smith devenea o vedetă a micului ecran în The Fresh Prince of Bel Air (după ce cunoscuse succesul pe scena muzicală ca hip-hopper adolescent) şi 24 de când actorul se reinventa ca star al filmelor de acţiune cu Bad Boys (1995).

Ziua Independenţei, trilogia Men In Black, I, Robot, I Am Legend şi Hancock sunt doar câteva dintre titlurile populare din cariera acestui actor mai rar văzut în ultima vreme pe marile ecrane. Odată cu premiera filmului Aladdin pe marile ecrane, trecem în revistă cele mai bune filme din cariera actorului Will Smith.

Ali (2001)

Will Smith a primit o nominalizare la Oscarul pentru Cel mai bun actor principal datorită interpretării sale din acest film biografic despre viaţa şi cariera boxerului cunoscut sub numele de Muhammad Ali. Filmul explorează modul cum, în ciuda talentului gigantic în ring, cariera lui Ali a avut de suferit din cauza poziţiei sale faţă de războiul din Vietnam, dar şi pentru religia islamică. Este cotat ca cel mai bun film al actorului de culoare.

The Pursuit of Happyness (2006)

Cu Will Smith în rolul protagonistului, filmul dă publicului o lecţie: prin muncă grea, prin răbdare, voinţă şi încredere în tine poţi face ceea ce îţi propui şi poţi să îţi atingi orice ţintă în viaţă. Filmul urmăreşte viaţa unui bărbat rămas fără locuinţă, dar care încearcă totuşi să îşi crească băieţelul pe cât de bine poate. Visând să aibă succes profesional, protagonistul capătă un loc de muncă temporar unde trebuie să lucreze schimburi lungi şi obositoare, în speranţa că ar putea primi o mult-râvnită slujbă full-time într-o renumită firmă de brokeraj. Filmul este inspirat dintr-un caz real.

Concussion/Trauma (2015)

Este uimitor și frustrant în același timp să îl vezi pe Will Smith cucerindu-ne din primele minute ale filmului Trauma și să știi că nu și-a găsit locul printre nominalizații la Oscar 2016. Cert este că din prima scenă a filmului Trauma, Will Smith ne captează atenția. Nu are un „command” bun al limbii, se vede că e un imigrant venit de puțin timp în Statele Unite. Dar ne hipnotizează. Din momentul în care se prezintă, „Doctor Bennet Omalu”, vrem să-l însoțim în următoarele două ore ale filmului. În prima scenă se prezintă într-o sală de judecată - el este expertul în medicină legală consultat într-un caz de omor, care salvează inculpatul prin argumente medicale „brici”. E un erudit. E pasionat de meseria lui. E un adevărat profesionist. Deși vine din Nigeria, unde a și urmat medicina.

Filmul oscilează între thriller și dramă procedurală sau dramă medicală și aduce o temă care nu este nouă: lupta individului contra sistemului. Aici e vorba de lupta unui medic îndrăzneț, în Statele Unite, cu „NFL”, Liga de fotbal american, o afacere de milioane de dolari și obiectul de venerație a milioane de fani, pentru a dezvălui un adevăr incomod.

Cu alte cuvinte, filmul are o miză morală forte: adevărul contra banilor și a unui simbol american național. În filmul Trauma, nu este doar un model, este un erou al cercetării medicale în slujba binelui/interesului public. Concussion merge mai departe de povestea cu activiști civici contra corporații, pe linia lui Erin Brockovich.  

Cazul real al doctorului de origine nigeriană Bennet Omalu, specialist în neuropatie, este spectaculos în sine, iar filmul relatează cu fidelitate lupta acestuia, în numele binelui public și al națiunii americane (pe care protagonistul o iubea așa cum numai un imigrant dintr-o țară săracă poate să o iubească), ducând în cele din urmă la un scandal puternic mediatizat și o dezvăluire masivă a pericolelor ascunse la adresa jucătorilor de fotbal american, inclusiv a celebrităților.

I Am Legend (2007)

O poveste focalizată pe un singur personaj, un om care duce o existenţă solitară, într-o lume post-apocaliptică. „Psihologia omului care a ramas singur pe Pamant m-a intrigat dintotdeauna. Limitele fizice, emotionale sau spirituale pe care e nevoit sa le depaseasca Robert Neville ofera posibilitatea de a spune o poveste universala despre natura umana”, a declarat actorul Will Smith despre personajul său. 

Complex si provocator, romanul din 1954 al lui Matheson, recunoscut in general ca deschizator de drumuri in genul literar de horror- science fiction, a influentat generatii intregi, a inspirat nenumarati scriitori si a stat la baza a doua adaptari cinematografice anterioare: „The Last Man on Earth”, cu Vincent Price, in 1964, si „The Omega Man”, cu Charlton Heston in 1971.

Men In Black (1997)

Acest film l-a reconfirmat pe Will Smith ca prim star de culoare al Hollywood-ului, după Ziua Independenţei (1996). Această combinaţie de SF, comedie şi acţiune regizată de Barry Sonnefeld este la fel de atractivă şi în zilele noastre. Filmul este despre agenţi secreţi îmbrăcaţi în negru care ne apără de teroriştii intergalactici. 

K și J sunt Bărbații în negru - agenții unei organizații nerecunoscute oficial, dar totuși guvernamentale. Existența lor e unul dintre cele mai bine păstrate secrete din univers! Ei se ocupă de problema extratereștrilor pe Pământ și sunt ultima noastră linie de apărare în cazul în care întâlnirile de gradul III ar lua-o razna.

Independence Day (1996)

„Ziua Independenței” a fost un exemplu de divertisment cu substanță. Spectacolul solid, cu miză mare a stabilit un nou standard la Hollywood și nimeni nu a îndrăznit să-l „provoace”, ca nu cumva filmul lor să fie considerat neimportant, iar efectele vizuale prea ieftine. „Eroii” Independenţei Roland Emmerich (în calitate de regizor) şi Dean Devlin (producător) au fost o vreme regii dezastrelor la scară largă. 

Amintind de paranoia filmelor cu OZN-uri din anii '50, această peliculă triumfalistă, în care se dă o bătălie victorioasă împotrivă unor extratereștri ce vor să distrugă planeta, merită (re)văzută azi.  Spectacolul incredibil începe odată cu apariția imenselor nave spațiale, însă admirația se va transforma rapid în teroare, odată cu momentul în care uriașele nave pornesc în distrugerea marilor orașe din întreaga lume.

Pământul mai are o singură speranță: supraviețuitorii deciși să riposteze printr-o mare ofensivă împotriva invadatorilor, înainte ca umanitatea să fie nimicită.  

Hancock (2008)

Un film despre un altfel de supererou. Hancock are super-puteri, dar s-a cam plictisit sa fie salvatorul lumii și de aici efectul comic. Filmul nu se concentrează pe modul în care Hancock și-a dobândit puterile sau în care le folosește; ci pe faptul că Hancock este o figură notorie, un profesionist aflat la mijlocul carierei sale, care-și urăște ocupația și dorește să renunțe. Superputerile lui, departe de a fi o binecuvântare, l-au făcut să se izoleze de oamenii, care ar trebui, de fapt, să fie cei mai înfocați fani ai săi. 

Bad Boys (1995)

Will Smith nici măcar nu terminase serialul The Fresh Prince of Bel-Air când Michael Bay îl distribuie în Bad Boys, action-ul care a reuşit în 1995 să încaseze o valoare de 14 ori mai mare decât bugetul. Ziua Independenţei îl confirmă pe Smith ca erou de acțiune, iar de atunci drumul său este pavat cu o mulţime de succese de casă, care îl transformă într-unul din puternicii Hollywood-ului. 

Hitch (2005)

Iată-l pe Will Smith descurcându-se de minune și în comedia romantic. Filmul este o comedie trăsnită în care un Consiler în amor, atoateștiutor (Will Smith), își găsește „nașul” în persoana frumoasei Sara (Eva Mendes), o ziaristă de scandal care umblă pe urmele lui pentru a afla secretele unui client al său. Fără să știe adevărata „meserie” a lui Hitch ea se îndrăgostește de el, dar adevărul... va ieși la iveală.

source:Eva.ro
0