15 vedete care au cunoscut succesul după ce au renunțat la numele lor

Multe vedete din lumea filmului și a muzicii au cunoscut succesul după ce au renunțat la numele lor, adoptând nume de scenă sau pur și simplu modificându-l pe cel din actul de identitate pentru a obține unul mai percutant și mai ușor de pronunțat și de reținut.

În cele mai multe cazuri, vedetele au optat pentru apelative sau porecle din copilărie, nume inspirate de un personaj, alteori alegerea a ținut de șansă. Vertt este că a mers - astăzi, toată lumea le cunoaște numele cu care au cunoscut celebritatea, nu pe cele din actele de identitate.

Bright Side arată cum și-au schimbat vedetele numele. Sigur nu le știai poveștile!

Freddie Mercury — Farrokh Bulsara

Farrokh înseamnă "fericit" sau "minunat", iar Bulsara este un orășel apropiat de Mumbai, India. Solistul trupei Queen obișnuia să-și spună Freddie când era elev, iar în 1972 și-a luat celălalt nume de scenă, Mercury, inspirat de numele planetei Mercur.

Miley Ray Cyrus — Destiny Hope Cyrus

În copilărie, Destiny Hope Cyrus era o fetiță care zâmbea mereu, așa că Miley este varianta scurtată a cuvântului "smiley". Al doilea nume, Ray, îl evocă pe bunicul ei, politicianul democrat Ronald Ray Cyrus.

Lana Del Rey — Elizabeth Woolridge Grant

Cântăreața folosea numele scurtat Lizzy Grant și era cânta cu numele de scenă Sparkle Jump Rope Queen. A ales numele Lana Del Rey în timpul uneia dintre călătoriile ei la Miami, unde a fost inspirată discutând cu prietenii ei din Cuba.

Lady Gaga — Stefani Joanne Angelina Germanotta

Vedeta și-a ales numele de artistă la începutul carierei, după ce a început să lucreze cu compozitorul Rob Fusari, în 2006. Ideea i-a venit lui Rob când l-a auzit pe Fredy Mercury cântând "Radio Ga-Ga", așa că a denumit-o Lady Gaga.

Mickey Rourke — Philip Andre Rourke, Jr.

Starul s-a născut într-o familie cu rădăcini franceze și irlandeze. Tatăl lui, Philip Andre Rourke, era un mare fan al jucătorului de baseball Mickey Mantle. Uneori îi spunea Mickey fiului său. Actorul a început să se obișnuiască cu acest nume și l-a preluat în cariera sa.

Winona Ryder — Winona Laura Horowitz

Numele complet al actriței este Winona Laura Horowitz. Winona Ryder este numele inspirat de Mitch Ryder, cântăreț de soul și rock al cărui mare admirator a fost tatăl ei.

Vin Diesel — Mark Sinclair

La 17 ani, Mark Sinclair era deja un tip impunător. A lucrat ca bodyguard la un club de noapte, The Tunnel. Atunci și-a luat numele de Vin Diessel și a început să se radă pe cap.

Nicholas Cage — Nicholas Kim Coppola

Actorul a decis să folosească un pseudonim pentru ca oamenii să nu-l mai vadă în raport cu celebrul său unchi, regizorul Francis Ford Coppola. Starul a fost inspirat de Luke Cage, personajul de benzi desenate Marvel.

Sophia Loren — Sofia Villani Scicolone

Inițial, actrița italiană a folosit numele Sofia Lazzaro. La începutul anilor '50, soțul ei, Carlo Ponti, a convins-o să și-l schimbe în Loren, schimbând pronunția numelui unei actrițe suedeze, Märta Torén.

Dita von Teese — Heather Renée Sweet

În 1991, ea a luat numele Dita, în onoarea popularei actrițe germane Dita Parlo. Al doilea nume a fost creat la finele anilor '90, când Playboy i-a cerut numele, iar ea a deschis la întâmplare cartea de telefon și l-a ales pe primul pe care l-a văzut — von Treese. Dar cei de la Playboy au scris din greșeală Dita von Teese și așa a rămas.

Tom Cruise — Thomas Cruise Mapother IV

Thomas Cruise Mapother IV, cunoscut ca Tom Cruise, este fiul inginerului Thomas Cruise Mapother III și al actriței Mary Lee Pfeiffer. El a decis să-și scurteze numele, ca să nu mai sune atât de ciudat.

Whoopi Goldberg — Caryn Elaine Johnson

Caryn a primit porecla Whoopi când era mică - ceilalți copii obișnuiau s-o strige "whoopee cushion". Iar mama ei i-a sugerat al doilea nume, Goldberg.

Jean-Claude Van Damme — Jean-Claude Camille François Van Varenberg

Numele actorului belgian era aproape impronunțabil, așa că el a decis să-l folosească pe cel al unui bun prieten care a murit, în memoria acestuia.

Jean Reno — Juan Moreno y Herrera Jiménez

Actorul francez s-a născut în Casablanca. În 1960, familia lui s-a mutat în Franța, unde Juan Moreno y Herrera Jiménez a devenit Jean Moreno. Mai târziu, el a schimbat primele două litere ale numelui și Moreno s-a transformat în Reno.

Stevie Wonder — Stevland Hardaway Morris

Când avea 11 ani, Stevland Hardaway Morris a mers la o audiție, iar producătorul muzical Berry Gordy a fost atât de impresionat de talentul lui, încât i-a zis că e "a wonder/o minune". Acesta l-a numit apoi Little Stevie Wonder.

source:Eva.ro
0