“Manifest” a fost numit cel mai de succes serial al toamnei 2018

Jeff Rake a conceput drama “Manifest” în timp ce se afla în vacanță cu familia, cu un deceniu în urmă. Ideea a fost însă aruncată și lăsată baltă în doar o lună. Dar tragedia din 2014, când un zbor al companiei Malaysia Airlines a dispărut, l-a făcut pe regizor să se gândească din nou la acest concept.

"Era o perioadă diferită în peisajul TV", a spus Jeff, care a considerat ideea nepotrivită la momentul respectiv, recunoscând că i-a fost teamă de reacția oamenilor la difuzarea unui serial care amintește de o tragedie reală.

"M-a cuprins paranoia. Mă întrebam dacă oamenii vor crede că este o idee veche. O să creadă că reciclez și că am renunțat la lucrurile originale? Am decis să fiu destul de deschis. Am mers și am discutat (n.r. cu Warner Bros. TV) și ei mi-au răspuns că: 'Este o idee foarte bună datorită faptului că amintește de Malaysia Air'."

“Manifest” spune povestea pasagerilor unui avion comercial care dispare în timpul unui zbor transatlantic și reapare, la fel de inexplicabil, cinci ani mai târziu. În vreme ce, pentru pasageri, între decolare și aterizare au trecut cinci ore, pentru cei dragi viață s-a schimbat. Cei de acasă au avut la dispoziție cinci ani ca să treacă peste pierdere și să-și reconfigureze viețile. 

Lansat în urmă cu puțin timp pe piață americană, “Manifest” este considerat deja serialul cu cel mai bun debut al toamnei. El a început cu un rating de 2,2 în rândul adulților cu vârste curpinse între 18 și 49 de ani și a crescut, până la finalul episodului, la un rating de 3,6. A fost cel mai bun debut al un serial, ultima performanță de acest fel fiind a producției “This Us”. 

După ce l-au văzut, internauții s-au grăbit să-l asemene cu “Lost”, unul din cele mai bune seriale de la începutul anilor 2000, semn că producția are șanse mari să se transforme într-una la fel de iconică.

source:filmnow.ro
0