Vezi ce filme privim în noiembrie la cinema

În fiecare an ne entuziasmăm pentru blockbusterele de vară și, de regulă, încheiem anotimpul dezamăgiți. Propun o nouă regulă: de-acum înainte ar trebui să fim hyped pentru lansările toamnei la cinema, pentru că tocmai a trecut o lună octombrie plină de filme bune și urmează un noiembrie chiar mai promițător.

Bohemian Rhapsody

„Bohemian Rhapsody” e povestea vieții lui Farrokh Bulsara (Rami Malek), un tânăr extrem de ambițios și talentat care visează să cânte pe marile scene ale lumii. Își schimbă legal numele în Freddie Mercury și se alătură unei trupe de studenți numită Queen. Pornind de jos, cântând prin orice băruleț mizer în care apucă, cei patru ajung treptat să revoluționeze industria muzicală și să devină adevărate legende. Mi s-a părut mai mult decât un simplu film: e o experiență epică, de departe cel mai bun concert la care am asistat vreodată.

Goosebumps 2: Haunted Halloween

Halloween-ul revine la viață într-o nouă aventură bazată pe seria de cărți pentru copii cu același nume a scriitorului R.L. Stine. Continuarea se învârte în jurul a trei prieteni care trebuie să-l oprească pe Slappy The Dummy de la începerea apocalipsei de Halloween.  În micul oraș Wardenclyffe, în noaptea de Halloween, doi băieți pe nume Sonny și Sam găsesc un manuscris numit „Haunted Halloween” într-o casă abandonată, care anterior fusese deținută de R. L. Stine. 

Când l-au deschis, ei l-au eliberat fără să știe pe Slappy, care intenționează să declanșeze o apocalipsă de Halloween cu ajutorul aliaților săi monștrii. Prietenii întâmpină accidental un nou val de necazuri condus de marioneta Slappy. Acum, Sonny, sora lui, Sarah, și Sam trebuie să lucreze împreună pentru a contracara complotul lui Slappy înainte ca totul să fie pierdut.

The Girl in the Spider's Web

„Prizonieră în pânza de păianjen” ne readuce în universul Millennium al scriitorului Stieg Larsson, îndrăgita serie de thrillere cibernetice axate pe hackerița Lisbeth Salander. Atunci când un savant o angajează să-i recupereze o anumită lucrare de la americani, Lisbeth (Claire Foy) se trezește într-o încurcătură infinit mai periculoasă decât s-ar fi așteptat: apartamentul îi e incendiat, iar protagonista e abandonată mai mult moartă decât vie. Cu ajutorul jurnalistului Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason), un vechi prieten, Lisbeth pornește pe urmele atacatorilor și face tot posibilul să recupereze ceea ce i-a fost furat.

Overlord

Călătorim în trecut până la Marea Debarcare din Normandia, din 6 iunie 1944. O echipă de parașutiști americani aterizează în Franța ocupată de naziști, însărcinați cu misiunea de a distruge un radio-emițător dintr-o biserică fortificată. Pregătiți pentru o operațiune ca oricare alta, soldații descoperă cu groază că biserica respectivă ascunde ceva macabru în catacombe: un laborator secret unde naziștii „fabrică” soldați zombi.

Widows

Încă o dată avem de-a face cu un all-star cast pe care nu-l putem ignora. Viola Davis, Liam Neeson, Colin Farell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya, Jon Bernthal și Michele Rodriguez (printre alții) ne transpun într-o perioadă a orașului Chicago măcinată de turbulențe socio-politice. După ce patru hoți sunt uciși în timpul unui jaf, văduvele lor își iau soarta în propriile mâini pentru a putea depăși datoriile rămase în urma activităților criminale ale soților morți. „Widows” e scris de Gillian Flynn (Gone Girl, Sharp Objects) și regizat de Steve McQueen (12 Years a Slave).

source:noizz
0