Vezi ce detalii ascunde premiera iernii Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri

Se apropie sezonul Sărbătorilor de Iarnă, ceea ce înseamnă că în această perioadă vom avea parte pe marele ecran de tot felul de povești pline de magie și fantastic.

De exemplu, filmul "Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri"  va avea premiera în cinematografe pe 8 decembrie 2018, în format 3D. Ca să pregătim terenul, ți-am pregătit câteva detalii interesante sau amuzante despre producţie:

Cutia muzicală pe care o primeşte Clara cadou a fost inspirată de ouăle Fabergé, fiind foarte delicat creată de designerul Guy Hendrix Dyas şi realizată manual de-a lungul a 10 săptămâni de muncă.

Cheia lipsă, care îi trebuia Clarei pentru a deschide cutia muzicală şi care e, de fapt, simbolul de intrare în lumea Celor Patru Tărâmuri, este originală, dinţii având o configuraţie specială care, cu ajutorul unor mici magneţi, le permite să se rotească în formă de stea odată ce cheia e introdusă în broască. Au fost create 20 de chei în total, de patru mărimi diferite.

Poate ți-ai dat seama și din trailer, dar dacă nu îți spunem noi: în film apar trei mari motive ornitologice. Acestea sunt: bufniţa, lebăda şi păunul. Bufniţa e un fel de locotonent pentru Drosselmeyer, lebedele o simbolizează pe mama Clarei, iar păunii sunt un omagiu adus tot ei.

Rochia Zânei Fondantelor (jucată de Keira Knightley), care conduce Tărâmul Dulciurilor, este confecționată din organza metalizată, plasă şi mătase satinată de culoarea zahărului cristalizat.

Singura al cărei păr natural apare pe ecran este Clara (interpretată de actriţa Mackenzie Foy), în rest toate personajele din film poartă peruci spectaculoase.

Regele şoarecilor, o namilă formată din 60,000 de şoareci, are mişcări inspirate din stilul de dans al lui Lil Buck (Charles Riley), care i-a dat viaţă acestui personaj în balet.

Deşi întregul film abundă de lumină, soare, candelabre şi opulenţă, în laboratorul lui Drosselmeyer singura sursă de lumină este un simplu bec. Această imagine face referire la invenţia lui Thomas Edison din 1879, anul în care are loc acţiunea filmului, şi transmite ideea că Drosselmeyer, un excentric al vremii, este printre primii care deţine un bec recent inventat.

source:noizz
0