Vezi care au fost primele reacții pentru filmul Suspiria după premieră

Suspiria a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția iar presa internațională a publicat primele reacții la acest remake semnat Luca Guadagnino. Regizorul italian le reunește pe starurile principale din A Bigger Splash, Dakota Johnson și Tilda Swinton, într-o variantă a horror-ului clasic al lui Dario Argento.

O poveste sinistră bântuie în jurul unei companii de dans de faimă globală, o poveste care o implică pe directoarea artistică a trupei (Tilda Swinton), pe o tânără și ambițioasă dansatoare (Dakota Johnson) și pe un psihoterapist care ține doliu (Lutz Ebersdorf). Unii vor cădea pradă coșmarului. Alții se vor trezi în ultima clipă.

„Senzația tot mai intensă de spaimă și dezorientare este manageriată în mod interesant, și există o scenă în care calitățile sportive ale lui Susie (Dakota Johnson) și dansul ei solo transmit, straniu, un fel de impuls telekinetic violent unei dansatoare din camera învecinată, într-o coregrafie de violență care agresează, la propriu, victima”, scrie The Guardian.

Dakota Johnson joacă rolul lui Susie Bannion, o talentată tânără dansatoare dintr-o familie foarte religioasă din Ohio, care vine în Berlinul anilor 1960 (filmul este de epocă, și este vizibil zidul Berlinului), pentru o probă la o prestigioasă companie de dans, condusă de pretențioasa Madame Blanc (Tilda Swinton). Tocmai atunci, o altă dansatoare, Patricia (Chloe Grace Moretz) și-a dat demisia în urma unei crize nervoase combinată cu schizofrenie incipientă. Patricia este tratată de către un psihoanalist, Dr. Klemperer, care ajunge la o ipoteză îngrijorătoare: trupa de dans este de fapt un ordin de vrăjitoare, care încearcă să o racoleze pe Susie.

„Suspiria este, fără îndoială, un proiect de suflet pentru Guadagnino, o interesantă variațiune pe o temă, o producție inteligentă a unui connoisseur. Și, totuși, pulsul povestirii lipsește. La fel și spaima. Remake-ul semnat Luca Guadagnino are parte de sex și de stil, însă nu reușește să vrăjească”, scrie publicația The Guardian.

„Noul film semnat Luca Guadagnino este lucrat și are stil, însă acea scânteie de diabolic a lui Argento, plus vâna de comedie neagră a vechiului film au dispărut, lăsând loc la ceva voit stilat, plus câteva semnificații istorice dificil de prins”, completează publicația.

„Există în film numeroase schițe de frică, însă în scenele lungi dintre ele tensiunea narativă slăbește. Deși filmului nu îi lipsesc ideile pertinente, iar Dakota Johnson însăși este foarte bună, din păcate ea nu este prezentă în film așa cum ar fi putut fi. Povestirea este alambicată, iar Tilda Swinton este irosită în rolul ei”, concluzionează publicația mai sus citată.

source:Cinemagia.ro
0