Tomb Rider: ce spun criticii de revenirea Larei Croft pe marele ecrane

Lara Croft revine pe marele ecran din acest weekend, locul Angelinei Jolie fiind acum luat de Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl). Actrița de 29 de ani a depus un efort considerabil pentru a se transforma într-o veritabilă eroină de acțiune - antrenamentele intense i-au sculptat corpul și i-au adus în plus peste 5 kg de masă musculară.

După spusele criticilor, care s-au grăbit să evalueze pelicula lui Roar Uthaug după premiera londoneză din 6 martie, Vikander a reușit să se ridice la nivelul așeptărilor.

„Lara este plină de energie şi curaj şi ia decizii pe cont propriu”, scrie Stephanie Merry de la The Washington Post. „Este plăcut să vezi acest lucru, dar cât mai contează într-un film care plictiseşte atunci când nu contrariază, în care replicile sunt zăpăcitoare şi efectele speciale slabe?”, continuă ea.

Dacă în cazul efectelor speciale cronicile nu au ajuns la un acord, în cazul lui Vikander lucrurile sunt clare. 

„Tomb Raider este, în mare parte, un film plăcut de urmărit şi satisfăcător vizual, deşi pe alocuri caraghios în mod neintenţionat. Acţiunea este însă condusă de o actriţă nemaipomenită", se menţionează în cronica Associated Press. 

„E adevărat că intriga e aproape inexistentă. Filmul sare peste bucăţi mari din expunere. Însă interpretarea lui Vikander este de inspiraţie. […] Ea abordează rolul fără ezitare, cu un avânt aproape sălbatic, şi este atât de captivant să o urmăreşti!”, notează Tribune News.

Tomb Raider – una dintre peliculele recente ce au o femeie în rol central (vezi Red Sparrow şi Annihilation) – îi mai are în distribuţie pe Dominic West, Walton Goggins şi Kristin Scott Thomas.

source:Cinemagia.ro
0