Solo: A Star Wars Story a depășit un record încă înainte de lansare

Spin-off-ul Star Wars ce spune povestea de început a lui Han Solo a avut un drum sinuos până la finalizare. Primii regizori ai peliculei, Phil Lord şi Chris Miller au fost concediaţi, iar producţia a trebuit refăcută în cea mai mare mare parte, având nevoie, în plus, de consilieri pe partea de interpretare (pentru protagonist, Alden Ehrenreich). Aşa a ajuns Solo: A Star Wars Story cel mai scump film Star Wars.

Potrivit Variety.com, Lord şi Miller mai aveau doar câteva săptămâni până la încheierea filmărilor, însă  concedierea lor a fost considerată obligatorie de către Kathleen Kennedy. Producătoarea a constatat că cei doi au deviat mult prea mult de la conceptul creativ stabilit, convinşi că au libertate deplină de acţiune şi hotărâţi să livreze o comedie Star Wars. Înlocuitorul lor, Ron Howard, s-a văzut în situaţia de a refilma mai bine de 70% din peliculă, fapt ce a crescut costurile, producţia depăşind 250 milioane de dolari, un record în cadrul seriei.

Până acum, cel mai scump film Star Wars a fost The Force Awakens (245 milioane de dolari). Rogue One şi The Last Jedi au fost produse cu aproximativ 200-219 milioane. Urmează în clasament The Phantom Menace şi Attack of the Clones, cu 115 milioane de dolari fiecare.

source:Cinemagia.ro
0