Peste 100 de spectatori au părăsit mai devreme sala de cinema la Cannes

Reîntoarcerea regizorului danez Lars Von Trier la Festivalul de Film de la Cannes, cu noul său film „The House That Jack Built”, stârnește un nou val de reacții negative și cauzează ieșirea din sală a numeroși spectatori.

Reîntors la Cannes cu un nou film, regizorului Lars Von Trier stârnește încă o dată reacții negative. Aceste reacții pot părea destul de previzibile, având în vederea istoria controversată a regizorului și faptul că i s-a interzis din 2011 până în acest an, să ia parte la vreo ediție a Festivalului de la Cannes.

Pelicula „The House That Jack Built” din a cărei distribuție fac parte Matt Dillon și Uma Thurman, urmărește de-a lungul a mai multor decade, pornirile criminale ale unui ucigaș în serie. Filmul prezintă scene de violență și brutalitate, despre care directorului Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Fremaux, a declarat că sunt „un subiect controversat” care nu ar fi putut fi prezentat într-un slot din afara competiției oficiale a festivalului.

Conform publicației Variety, peste 100 de spectatori au părăsit devreme sala de cinema din cauza conținutului „dezgustător”.

Grețos. Pretențios. Vomitiv. Chinuitor. Patetic” sunt cuvintele pe care le-a folosit un participant al festivalului pe Twitter, în timp ce reporterul Roger Friedman l-a descris drept „un film abject care nu ar fi trebuit făcut vreodată”.

Von Trier și-a făcut prima apariție la Cannes după ce a fost numit „persona non grata” în 2011, atunci când în cadrul unei conferințe de presă, s-a declarat simpatizant al naziștilor. La acea vreme, comisia de la Cannes a numit comentariile regizorului „de neacceptat, intolerabile și împotriva idealurilor umanității”.

Cu toate acestea, luna trecută i-a fost ridicată interdicția, iar Fremaux a declarat că este „o pedeapsă disproporționată și care a durat destul”. Decizia nu a fost agreată de către toată lumea, criticii aducând aminte și de acuzațiile pe care le-a făcut cântăreața Björk, care a declarat că acesta a agresat-o sexual în timp ce filma pentru „Dancer in the Dark”. Von Trier a negat acuzațiile.

source:Glamour.ro
0