În Moldova va apărea primul desen animat VR

Studioul de animație Simpals Studio, în cinstea Zilei Mondiale a Cosmonauticii, a lansat teaser-ul pentru desenul animat de scurt metraj “Aripi”, conceput pentru vizionarea în ochelari de realitate virtuală (VR).

După cum ne-a mărturisit regizorul Dmitri Voloșin, “Aripi”, mai întâi de toate, este povestea unui vis: “Omul fără aspirație e ca o pasăre fără aripi.” “Aripi” e ca un memento că nu se poate de renunțat la ceea ce-ți dorești, indiferent încotro te duce viața. În povestea noastră, aripile (nota red. – denumirea desenului animat) simbolizează aspirația.” Desenul animat ne spune povestea lui Nelu, cosmonautul moldovean, care, din voința scenariștilor, trece prin mari necazuri, care parcă nu au rezolvare. “Nelu e un cosmonaut de serviciu, adică persoana care are grijă de o stație cosmică, pentru că pe atunci (în viitor) va fi un job obișnuit. Ceea ce azi poate părea romantic, peste 50 de ani poate deveni o rutină. De aceea, tema cosmosului în desenul animat e pentru contrast”, – relatează Dmitri Voloșin.

Diferența principală dintre acest desen animat și precedentele realizări Simpals Studio este că “Aripi” e destinat pentru vizionarea în ochelari de realitate virtuală (VR), deși va fi posibil de vizionat și teaser-ul, și desenul animat pe diferite videohosting-uri, într-un format cunoscut, în regim video obișnuit. Principala diferență constă în efectul prezenței și în posibilitatea de a examina lumea înconjurătoare în detaliu, devenind un adevărat participant al desenului animat. Potrivit animatorilor, în momentul când personajul iese în spațiul deschis, spectatorii vor putea simți pe deplin adâncimea spațiului interstelar.

Desenul animat “Aripi” va fi prima producție de acest gen, lansată în Moldova. După cum remarcă Dmitri Voloșin, munca asupra filmului a început acum doi ani: “Am început să lucrăm, fără experiență, învățând prin propriile încercări și greșeli. Pentru Moldova, e o mare realizare, un nou tip de artă. VR este un salt înainte în industria cinematografică. E o nouă metodă de a ilustra istoria”.

În afară de desenul animat “Aripi”, studioul lucrează la realizarea desenului animat “Dji. Death Tales”, a cărui lansare e programată pentru anul 2019.

Simpals Studio este un studio de animație din Moldova, specializat în producția de desene animate 3D de scurt metraj. Producțiile precedente, avându-l drept personaj principal pe Dji, moartea ghinionistă, au câștigat faimă în țară și peste hotare. 

Premiera desenului animat “Aripi” este programată pentru sfârșitul verii 2018.

source:Afisha.md
0