Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald are încasări de 62 de mln de dolari

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald s-a lansat în urmă cu o săptămână în Statele Unite cu 62 milioane de dolari, o sumă ceva mai mică decât se aşteptau analiştii box office-ului, care au estimat încasări între 65 şi 70 milioane.

BoxOfficeMojo.com notează însă că în restul teritoriilor suma obţinută din vânzarea biletelor a fost considerabilă şi a dus totalul internaţional la 253 milioane de dolari – o creştere semnificativă faţă de debutul global al primului film din serie. Cele mai mari încasări din afara Statelor Unite au venit de pe piaţa chineză, unde pelicula a obţinut 37,5 milioane de dolari la debut.The Crimes of Grindelwald a trimis pe locul doi al clasamentului american animaţia celor de la Universal, The Grinch, ce a strâns 38,1 milioane de dolari.

Bohemian Rhapsody – cu încasări totale de 384 de milioane de dolari la un buget de 52 de milioane – a trecut pe poziţia a treia în clasament (15,7 milioane în acest sfârşit de săptămână).

Topul cinci al celor mai mari încasări de week-end din SUA este completat de două noi lansări: comedia Instant Family (cu Mark Wahlberg şi Rose Byrne în rolurile principale), ce a strâns 14,7 milioane şi Widows (distribuţia le include pe Viola Davis şi Michelle Rodriguez), cu încasări de 12,3 milioane de dolari.

source:Cinemagia.ro
0