Aladdin a ajuns la 207 milioane de dolari încasări

Internațional, pelicula a ajuns deja la 207 milioane de dolari, cu 24 de milioane mai mult decât bugetul de producție.

Impresionant vizual, însă contestat de unii critici la nivel de scenariu, live-action-ul Aladdin a avut totuși o evoluție foarte bună la box office în week-end-ul lansării din Statele Unite (zile dominate de sărbătoarea dedicată eroilor americani – Memorial Day), informează cinemagia.ro.

Filmul s-a plasat în vârful clasamentului, cu 86,1 milioane de dolari încasări – un succes pentru compania Disney, ale cărei adaptări din afara francizei Avengers au avut adesea dificultăți în a se impune prin încasările obținute (Aladdin „zboară” mai sus la box office decât recentul Dumbo, ce a avut o lansare de doar 46 milioane de dolari, totalul în SUA fiind de 112,7 milioane). 

Aladdin a ajuns la 207 milioane de dolari încasări (ar mai fi fost de adăugat încasările din Japonia, unde filmul se lansează abia pe 7 iunie). Bugetul de producție a fost de 183 milioane de dolari.

Cel mai nou film de live-action al Studiourilor Disney, Aladdin este un mix de muzică, dans, comedie, dramă și acțiune și a presupus luni de muncă de producție, de la găsirea celui mai bun loc pentru filmări, până la crearea spectaculoaselor costume și producerea muzicii unice, ingrediente care fac filmul de neuitat.

În regia lui Guy Ritchie, noul film îi are în rolul principal pe Mena Massoud (Aladdin), alături de Naomi Scott (Prințesa Jasmine) și Will Smith (Duhul din Lampă), dar și pe Billy Magnussen, Nasim Pedrad și Marwan Kenzari. 

Acțiunea filmului are loc în Arabia, în orașul imaginar Agrabah, un port comercial pe Drumul Mătăsii. Orașul, văzut ca o poartă multiculturală către Răsărit, a prins viață datorită designerului Gemma Jackson (cunoscută pentru munca la serialul Urzeala tronurilor).

Pe locul doi în topul american al încasărilor trece John Wick: Chapter 3 - Parabellum (24,3 milioane de dolari), ce ajunge la 175,4 milioane de dolari după prima săptămână de la lansare (la un buget de 75 milioane de dolari). Dacă față de primul film John Wick suma necesară realizării producției aproape s-a dublat, același lucru s-a întâmplat și cu încasările – în plus, a treia parte a avut cel mai bun debut din franciză.

Topul cinci al clasamentului, în acest sfârșit de săptămână, este completat de Avengers: Endgame (16,8 milioane), Pokemon Detective Pikachu (13,3 milioane) și horror-ul SF BrightBurn (7,5 milioane de dolari).

source:Cinemagia.ro
0