10 motive pentru care Disney va fi imposibil de învins la box office în 2019

Disney a fost, pentru ultimii trei ani, studioul-etalon pentru box-office. Din 2016 încoace, studiourile devenite celebre cu Micky Mouse au tot fost pe locul 1 ca încasări, înregistrând un volum de 26% din totalul încasărilor la box-office, scrie cinemagia.ro.

În 2018, studiourile stabileau un record pe piața americană de box-office, unul care nu urmează totuși să reziste, urmând să fie depășit anul acesta... tot de către Disney.

Uitându-ne la lista premierelor Disney din 2019, un lucru e tot mai clar: studiourile și-au propus să bată recordurile de anul trecut. Cu mai multe filme pentru care e aproape garantat să bată recorduri și cu alte câteva care, cu siguranță, sunt puse pe fapte mari, aproape că nu mai există alt studio care are premiere pregătite pentru următoarele 12 luni care să se măsoare cu Disney, scrie publicația Cinemablend.

Iată „artileria” Disney în ofensiva de a cuceri box office-ul anului 2019:

1) Captain Marvel

Primul titlu, un film de sine stătător din universul Avengers, este așteptat cu mare interes. Captain Marvel a fost apelată în secvența de după generic a Avengers: Infinity War, ceea ce sugerează că acțiunile supereroinei din noul film vor fi salutare în contextul decimării provocate de Thanos. De asemenea, este prima oară când studiourile Marvel pun pe primul loc un personaj feminin: Captain Marvel. Vom vedea dacă eroina se compară, la box-office, cu Wonder Woman de la DC. Cert este că e un personaj demn de luat în seamă și, în plus, s-ar putea foarte bine ca să ne surprindă în exact același mod în care a făcut-o Black Panther.

2) Dumbo

E greu de spus ce performanță îl așteaptă pe Dumbo la box-office. Chiar dacă nu va deveni noul Frumoasa și bestia, să ne aducem aminte că toate desenele live-action de la Disney s-au descurcat bine, așa că Dumbo nu va face excepție. Putem crede că Dumbo va „zbura” pe urmele lui Captain Marvel, așa cum a făcut-o Christopher Robin, care a făcut, discret, încasări globale de 200 milioane de dolari, sunt de părere analiștii de box office de la Cinemablend.

3) Penguins

Fără să ne gândim prea mult, e clar că Penguins va avea cele mai mici încasări dintre producțiile Disney din 2019. Venită de la Disneynature, divizia de documentare a studiourilor, Penguins nu e ținta unor așteptări prea mari. Va avea o premieră mai restrânsă decât oricare altă producție, iar pentru fani ar putea fi greu de găsit în săli de cinema. Și, totuși, documentarele despre viața animalelor sunt aproape la fel de vechi ca și studiourile Disney. Iar rezultatul la box-office al acestui film are șanse să fie cireașa de pe tortul a orice are de oferit Disney în 2019, e de părere publicația Cinemablend.

4) Avengers: Endgame

La finalul lunii aprilie, ne întâlnim cu unul dintre marii jucători ce urmează să facă anul 2019 un punct de cotitură pentru producțiile Disney. Avengers: Infinity War a încasat global 2 miliarde de dolari, iar continuarea este nevoie să se mențină la același nivel. Oricine a cumpărat bilet la Infinity War, cu siguranță va merge la Avengers: Endgame. Și nu numai, dacă ne gândim la cei care așteaptă să vadă noul film MCU. Mai rămâne o întrebare: ce ordin de mărime va avea Avengers: Endgame? De mărimea încasărilor la Star Wars, celor de la Titanic sau chiar a celor de la Avatar?

5) Aladdin

Aladdin ar putea fi o altă lovitură dată de studio. Un remake al popularului desen animat, acest film are un mare potențial de box office: în fond, primul Aladdin a avut mare succes, iar acum - cu un Will Smith în echipă - sunt șanse maxime ca noul film să prindă la un public foarte larg. Și, totuși, imaginile lansate nu au oferit prea multe informații despre noul Aladdin, deci rămâne de văzut cât de diferit va fi noul film de cel anterior.

6) Toy Story 4

Din momentul în care Pixar a anunțat noul Toy Story, mare parte a publicului s-a întrebat de ce este nevoie de un al treilea sequel, gândindu-ne cât de bine a încheiat al treilea filmpovestea. Însă, astăzi, scepticii se înghesuie să cumpere bilete. Toy Story 3 a încasat 1 miliard și nu avem motive să credem că Toy Story 4 va câștiga mai puțin. Cu câteva personaje noi alături de vechii favoriți, există acum din belșug ocazii să redescoperim magia.

7) The Lion King

Prin comparație cu alte sequel-uri, Lion King vine după ce primul film omonim, din 1994, se apropia de etalonul de 1 miliard de dolari la box-office, devenind atunci cel mai de succes film de animație. Urmărit și îndrăgit de generație după generație, originalul a creat așteptări enorme pentru sequel, poate chiar peste pragul de 1 miliard de dolari. Și, chiar dacă asemenea predecesorului, Lion King 2 nu va ajunge la încasări de 1 miliard, cu siguranță nu va fi departe de această sumă-etalon.

8) Artemis Fowl

Cel mai misterios film din selecția Disney pentru 2019 este, cu siguranță, Artemis Fowl. Dacă filmul este inspirat dintr-o serie populară de cărți, acesta ar fi totuși primul care urmează să fie ecranizat, așa că nu se știe cum această adaptare va fi primită de către spectatori. Artemis Fowl s-ar putea să fie filmul cu cele mai mici încasări pentru Disney din 2019, dar un succes major pe cont propriu (care să încurajeze realizarea de sequels), deși sub încasările celorlalte filme de pe listă.

9) Frozen 2

Un alt film de miliarde de dolari care are un sequel în 2019, unul din care nu am văzut deocamdată nimic și, deci, e greu să estimăm unde ne-ar putea duce. Chiar și așa, avem motive să credem că Frozen 2 va umple sălile de cinema. Publicul a așteptat Frozen 2 încă de la finalul primului Frozen. Frozen 2, chiar dacă va aduce încasări sub original, tot va depăși etalonul de 1 miliard, Anna și Elsa rămânând la fel de populare ca și la primul film. Să ne pregătim și la o coloană sonoră de succes, care vă va răsuna în minte mult după încheierea filmului.

10) Star Wars Episodul IX

În sfârșit apare acest film independent! Star Wars:The Force Awakens a depășit pragul de 2 miliarde, deși Star Wars: The Last Jedi abia a ajuns la 1,3 miliarde. Să ne așteptăm ca Star Wars: Episodul IX să aibă încasări mai aproape de primul film din trilogie. Aici se încheie saga Skywalker. Fie că Episodul IX fie că Avengers: Endgame va fi numărul 1 ca încasări la finalul lui 2019, atunci când se va trage linie totul va intra în buzunarul Disney.

source:Cinemagia.ro
0