The Meg a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

În ciuda estimărilor modeste ale analiştilor de acum o săptămână, filmul lui Jon Turteltaub, The Meg, a devenit un succes de box office. Încasările din week-end au ajuns la 44,5 milioane de dolari, de două ori mai mult decât au prevăzut analiștii pentru debut.

Producția de acțiune ce-l aduce pe Jason Statham în fața unui rechin uriaș a împins pe locul doi în clasament Mission: Impossible. Fallout, ce a strâns în a doua săpămână de la lansare 20 milioane de dolari, potrivit BoxOfficeMojo.com.

Cu alte 97 milioane de dolari strânse de pe piețele internaționale, The Meg a ajuns la 141,5 milioane și a depășit, astfel, bugetul de producție, de 130 milioane. Cum s-a transformat într-un hit pelicula lui Statham nu este foarte clar, având în vedere opiniile împărțite ale criticilor de film și reacțiile nu tocmai entuziaste exprimate online de public (a primit un „B+” pe CinemaScore.com).

Încă o nouă intrare în clasament a atras atenția analiștilor de box office în acest sfârșit de săptămână. BlacKkKlansman, noul film al lui Spike Lee, considerat de critici unul dintre cele mai bune ale anului (a obținut 97 de procente pe RottenTomatoes.com și „A-“ pe CinemaScore.com), şi-a adjudecat locul cinci în top – încasările sale au ajuns pe teritoriul nord-american la 10,7 milioane de dolari, în ciuda lansării restrânse.

Horror-ul Slender Man s-a poziţionat al patrulea la debutul în box office-ul american, cu 11,3 milioane de dolari, la o mică diferenţă de Christopher Robin, ce a strâns în week-end încă 12,4 milioane de dolari, pentru un total internaţional de 62,1 milioane de dolari, ce nu atinge încă investiţia de 70 milioane.

source:Cinemagia.ro
0