Oscar 2020: număr record la categoria „Cel mai bun lungmetraj de animaţie”

Un număr record de producţii au fost înscrise anul acesta pentru nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj de animaţie” a premiilor Oscar 2020.

Academia americană de film spune că printre acestea se numără „Călătoria fantastică a Maronei”, „Toy Story 4”, „Frozen II” şi „Abominable”, menționează diez.md.

Din lista anunţată de 32 de filme, „The Addams Family” şi „Secret Life of Pets 2” au generat încasări importante în box-office. Primul, lansat vinerea trecută, a generat 35 de milioane de dolari, iar al doilea – 46,7 milioane de dolari, scrie ew.com.

„Frozen II”, unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, urmează să fie lansat pe 22 noiembrie.

„Călătoria fantastică a Maronei” (Belgia, Franţa, România), de Anca Damian, nominalizată la categoria „lungmetraj de animaţie european” a Premiilor Academiei Europene de Film, se regăseşte în listă alături de alte producții nominalizate la premiile EFA.

Anul trecut, la această categorie au fost înscrise 25 de filme, în 2017, au fost 26, iar în 2016, un număr de 27 (record la acel moment), potrivit Variety. Nominalizările vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020, iar cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Diez.md
0