Potrivit unui studiu, până în anul 2040 urșii Koala vor dispărea

Sunt din ce în ce mai puțini și devin din ce în ce mai bolnavi.Urșii koala sunt printre cele mai drăguțe animale din lume și sunt, de asemenea, simbolul Australiei. Dar numărul lor se micșorează rapid.Potrivit Ian Darbyshire, CEO al Fundației pentru Parcurile Naționale și Viața Sălbatică, în Australia, în ultimii 20 de ani s-a înregistrat scăderea dramatică a numărului de urşi koala, populația lor scăzând cu până la 80%.

“În ultimii cinci ani, am văzut populația de koala scăzând de la aproximativ 100.000 la 40.000. În acest ritm, ei vor dispărea până în 2040”, spune acesta.

Principalul motiv este pierderea habitatului lor. Extinderea marilor oraşe şi constructia autostrăzilor sunt periculoase pentru koala. Urșii koala trăiesc pe dealurile și câmpiile pe care crește eucaliptul, pentru ca au nevoie de frunzele sale în alimentatie. Pe măsură ce oamenii se extind în aceste teritorii, habitatul animalelor este redus.

„Urșii koala lipsesc de pretutindeni. Daca vom continua să taiem copaci nu vom mai avea urși koala”, a explicat Deborah Tabart.

Urșii sunt nevoiți să coboare din copaci și să traverseze drumurile, ceea ce duce la multe accidente. Mai mult, aceștia sunt destul de des atacați de câini.

 

"Animalele sunt din ce în ce mai răspândite și separate. Acest lucru duce la stres și boală. Virusul, ce afectează animalele atunci când sunt supuse stresului, duce la infecții urinare, ale ochilor și ale tractului respirator. Ele pot duce la orbire și chiar moarte”, avertizează Darbyshire.

source:noizz
0