Abonează-te la mailingul nostru săptămânal, pentru a fi la curent cu principalele evenimente din țară
Publicat: 12 mai 2022
O mișcare culturală bazată pe ideea de redescoperire, modernizare și prezentare într-o manieră inedită a tradițiilor și datinilor moștenite de la străbuni.
Prin intermediul artelor și culturii, proiectul tinde să devină o expresie a neamului nostru, oferindu-ne ocazia să revenim mai aproape de natură, mai aproape de strămoși, să revenim la origini.
"Origini" are ca scop să contribuie la valorificarea artelor și redescoperirea tradițiilor poporului nostru printr-o serie de evenimente culturale organizate în diverse locații pitorești la nordul, sudul și centrul Moldovei în perioada mai – august 2022. Programul proiectului este orientat spre atragerea moldovenilor, dar și a turiștilor din afara țării, în zone mai puțin explorate, însă cu potențial turistic, inspirând oamenii să se aventureze în drumeții și să se lase pătrunși de specificul vieții localnicilor
Festivalul Lupilor, este un festival ce provoacă schimbări, revenirea la origini, care este vitală pentru cei care nu vor să uite cine sunt. Un concept nou de festival, cuprinzând tradiția strămoșească, fiind punctul de legătură între oameni și mai presus de toate între trăirile pe care le avem pe parcursul vieții. Biletele online la concertul simfonic din cadrul festivalului pot fi procurate aici
Scopul acestui proiect este dezvoltarea turismului local, valorificarea artelor și redescoperirea tradițiilor poporului nostru. În cadrul acestor proiecte vor fi organizate o serie de evenimente în diferite locații ale Republicii Moldova, cu implicarea artiștilor locali precum și a invitaților speciali. Vor fi promovați artiștii locali și produsele autohtone.
Alt scop considerat important de noi este promovarea prin cultură a coeziunii sociale dintre diverse grupuri sociale și etnice prin axarea pe origini și valori comune.
Legenda reînvie în inima naturii, sub vuietul Codrilor și urletul Lupilor, iar artele se contopesc într-un amalgam de capodopere. Pentru prima dată, publicul va descoperi Lupii lui Calancea într-o nouă amploare, mai liberi, mai sălbatici, mai aproape de origini.
Timp de trei zile, teritoriul festivalului va servi drept spațiu de creație, unde se vor împleti legende, se vor spune povești, se va cânta și dansa, vor avea loc ateliere meșteșugărești și recitaluri, șezători și ritualuri, se va face chef și voie bună.
În data de 12 august o să deschidem porțile spre tărâmul dacic, unde ne vom bucura de o fuziune minunată dintre DJ Markus Lawyer și Dj din România.
Alex Calancea Band alături de Orchestra Filarmonicii Naționale (Dirijor M.Agafita) și Laura Bretan ne vor surprinde printr-o simbioză între folclor și muzică simfonică, o premieră concertistică ce va capta prin intensitate, originalitate și stare.
Atunci când se întâlnesc Lupii lui Calancea și Lăutarii lui Nicolae Botgros, răsună văile și înălțimile, iar folclorul reînvie în toată splendoarea sa prin legenda lor cântată.
Noutați asemănătoare