Festivalul Lupilor - un concept nou de promovare a turismului, culturii și tradițiilor

Publicat: 12 mai 2022

În acest an Festivalul Lupilor face parte dintr-un proiect cultural cu denumirea – Origini. Acest  proiect are ca scop promovarea turismului, culturii și tradițiilor neamului nostru.  

O mișcare culturală bazată pe ideea de redescoperire, modernizare și prezentare într-o manieră  inedită a tradițiilor și datinilor moștenite de la străbuni. 

Prin intermediul artelor și culturii, proiectul tinde să devină o expresie a neamului  nostru, oferindu-ne ocazia să revenim mai aproape de natură, mai aproape de strămoși, să  revenim la origini. 

"Origini" are ca scop să contribuie la valorificarea artelor și redescoperirea tradițiilor poporului  nostru printr-o serie de evenimente culturale organizate în diverse locații pitorești la nordul,  sudul și centrul Moldovei în perioada mai – august 2022. Programul proiectului este orientat spre  atragerea moldovenilor, dar și a turiștilor din afara țării, în zone mai puțin explorate, însă cu  potențial turistic, inspirând oamenii să se aventureze în drumeții și să se lase pătrunși de  specificul vieții localnicilor 

Festivalul Lupilor, este un festival ce provoacă schimbări, revenirea la origini, care este vitală pentru cei  care nu vor să uite cine sunt. Un concept nou de festival, cuprinzând tradiția strămoșească, fiind punctul  de legătură între oameni și mai presus de toate între trăirile pe care le avem pe parcursul vieții. Biletele online la concertul simfonic din cadrul festivalului pot fi procurate aici 

Scopul acestui proiect este dezvoltarea turismului local, valorificarea artelor și redescoperirea tradițiilor  poporului nostru. În cadrul acestor proiecte vor fi organizate o serie de evenimente în diferite locații ale  Republicii Moldova, cu implicarea artiștilor locali precum și a invitaților speciali. Vor fi promovați artiștii locali și produsele autohtone. 

Alt scop considerat important de noi este promovarea prin cultură a coeziunii sociale dintre diverse  grupuri sociale și etnice prin axarea pe origini și valori comune. 

12 - 14 august: Festivalul Lupilor - Fiu de dac și de zeiță

În perioada 12-14 august vă așteptăm la Rezervația Naturală Codrii, unde vă veți  bucura de o multitudine de interpreți, activități și multă voie bună!

Legenda reînvie în inima naturii, sub vuietul Codrilor și urletul Lupilor, iar artele se contopesc  într-un amalgam de capodopere. Pentru prima dată, publicul va descoperi Lupii lui  Calancea într-o nouă amploare, mai liberi, mai sălbatici, mai aproape de origini.  

Timp de trei zile, teritoriul festivalului va servi drept spațiu de creație, unde se vor împleti  legende, se vor spune povești, se va cânta și dansa, vor avea loc ateliere meșteșugărești și  recitaluri, șezători și ritualuri, se va face chef și voie bună. 

În data de 12 august o să deschidem porțile spre tărâmul dacic, unde ne vom bucura de o  fuziune minunată dintre DJ Markus Lawyer și Dj din România. 

Pentru procurarea biletelor accesați aici

18 august: Festivalul Lupilor - Concert simfonic

În seara de 18 august, la Grădina Botanică, din lanurile de spic, din dealuri îndepărtate vor  vibra instrumentele muzicale ale unui concert simfonic inedit. Vor răsuna corzile a  două cete ale neamului nostru, ce-și împletesc legendele într-o armonie muzicală.  

Alex Calancea Band alături de Orchestra Filarmonicii Naționale (Dirijor M.Agafita) și  Laura Bretan ne vor surprinde printr-o simbioză între folclor și muzică simfonică, o premieră  concertistică ce va capta prin intensitate, originalitate și stare.

Pentru procurarea biletelor accesați aici

19 august: Festivalul Lupilor – Lupii lui Calancea și Lăutarii lui Botgros

În seara de 19 august, la Grădina Botanică din Chișinău, vă așteptăm la un concert inedit  a Lupilor lui Calancea și a “Lăutarilor” lui Nicolae Botgros. Veți redescoperi  identitatea istorică a unui monument arhitectural semnificativ al patrimoniului nostru  cultural.

Atunci când se întâlnesc Lupii lui Calancea și Lăutarii lui Nicolae Botgros, răsună văile și  înălțimile, iar folclorul reînvie în toată splendoarea sa prin legenda lor cântată. 

Pentru procurarea biletelor accesați aici

source:Afisha.md
0