Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Europa

Nu trebuie să străbati jumătate de glob că să ajungi în cele mai frumoase plaje. Există o mulțime de locuri în care să mergi vară, foarte aproape de casă, în Europa.

Cine nu poate concepe vacanță de vară fără plajă, există o mulțime de locuri care merită văzute, altele decât popularele stațiuni în care se înghesuie toți turiștii să ajungă în fiecare an. Am făcut o lista cu cele mai frumoase plaje din Europa, în care merită să ajungi măcar o data în viață.

Portugalia - Troia Gale, lîngă Lisbon

Dacă plănuiești să ajungi în Lisabona în concediul de vară, rezervă-ți o zi ca să ajungi la plaja Troia Gale, potrivit theguardian.com. Poți ajunge la acolo cu mașină, doar o oră de mers, sau poți să iei feribotul din orașul Setubal. Peisajul este spectaculos și poate ai noroc să vezi delfinii. Troia Gale este o plajă liniștită, cu un nisip alb, fîn, și cu un peisaj contrastant: de o parte se întinde Oceanul Atlantic nesfârșit, iar de altă parte se văd munții Arrabida. Avantajul acestei plaje este că apa oceanului este liniștită, numai bună pentru pasionații de înot.

Spania - Cala Sa Tuna, Catalonia

În vechiul oraș pescăresc Begur din Spania se află această minunată plajă, Cală Să Tună. Locul reprezintă tot ce își pot imagina turiștii că este o așezare mediteraneeană: case albe construite pe dealuri care se ridica direct din apa Mediteranei, copaci bătrâni care țin umbră în zilele călduroase, bărci colorate, frumos aliniate la mâl. Este genul de loc pe care îl vezi atât de des în broșuri și clipuri de promovare, încât îți vine greu să crezi că există în realitate. Plajă este una dintre cele mai frumoase din Spania, cu apa curată și calmă. Cala Sa Tuna este un loc ideal pentru familii și pentru romantici.

Italia - Porto Badisco, Puglia

Micul golf Porto Badisco, aflat la 50 de kilometri de barocul oraș Lecce, ar trebui să fie cel mai bine păstrat secret din regiunea Puglia. Plaja este protejată de stânci, astfel că atunci când ești în apă te simți ca într-o piscină cu apa limpede, încât poți să vezi micile viețuitoare marine care înoată în jurul tău. În plus, regiunea este cunoscută pentru gastronomie. Cu siguranță, acolo vei mânca cele mai bune paște făcute după rețete tradiționale.

Franța - Plage de l’Ouille, lîngă Perpignan

Collioure și Argelès-Plage din regiunea Côte Vermeille sunt pline de turiști în timpul verii, însă între cele două localități se află plajă l’Ouille, un loc retras, perfect pentru pasionații plimbărilor în natură.

Croația - Sveti Jakob, Dubrovnik

Dubrovnik este o destinație foarte populară din Croația. Vară este extrem de aglomerată, însă acesta mică plajă, Sveti Jakob, poate fi un loc bun în care să evadezi, fiind mai puțin căutat de turiști. Sveti Jakob se află la doar jumătate de oră de mers pe jos din centrul vechi al Dubrovnikului. Peisajul este răpitor, cu plaje cu nisip apa, pe de o parte, și cu păduri de pini, de altă parte.