Cele mai frumoase atracții turistice din lume aflate în Patrimoniul UNESCO

Unele dintre cele mai frumoase atracții turistice din lume se află în Patrimoniul UNESCO, o organizație responsabilă de conservarea tuturor locurilor cu importanță istorică sau naturală.

În lume există peste 1000 astfel de locuri protejate, așa că pentru a vă face alegerea mai ușoară pentru următoarea vacanță, vă prezentăm zece dintre ele. Iată-le:

Taj Majal (India)

Construit în secolul XVII de împăratul Shah Jahan în memoria celei de-a doua soții, Taj Mahal este probabil unul dintre monumentele cele mai cunoscute din întreaga lume. Și cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase. Realizarea acestui palat din marmură albă a durat 22 de ani și este un simbol al dragostei veșnice, relatează elle.ro.

Vechea Havana (Cuba)

O vizită în capitala Cubei nu poate fi completă fără o plimbare prin centrul vechi, o zonă încremenită parcă în anii ’50, unde vei putea vedea mașini vintage printre vechile clădiri colorate construite de coloniștii spanioli. Barocul cubanez se întâlnește cu stilul Art Nouveau în numeroasele piațete și catedrale. A fost inclus în patrimoniul UNESCO în anul 1982, ceea ce a ajutat la consolidarea și restaurarea monumentelor.

Marele Zid Chinezesc (China)

Cu o lungime de 21.196,18 km, Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai impresionante construcții realizate de om. Construcția lui a început în secolul V î.Hr. pentru apărarea de triburile nomade din nord și s-a finalizat în secolul al XVII-lea, devenind cel mai lung zid din lume.

Clădirile proiectate de Antoni Gaudí în Barcelona (Spania)

Arhitectul Antoni Gaudí are un stil propriu care scapă oricărei încadrări, clădirile proiectate de acesta fiind sinonime cu însăși Barcelona. Dacă te afli în superbul oraș, nu rata celebra catedrală Sagrada Familia sau parcul Güell.

Cappadocia (Turcia)

Cappadocia este o regiune istorică a Turciei, aflată în estul Anatoliei, al cărui relief constă într-un platou înalt de peste 1000 de metri, străpuns de vârfuri vulcanice. Vei găsi acolo un tărâm de poveste, cu biserici construite în munte, peșteri și orașe subterane. Pentru o experiență totală, închiriază un balon cu aer cald, pentru a admira cum se cuvine întreg peisajul.

Insulele Galapagos (Ecuador)

Insulele Galapagos sunt probabil cel mai bun loc din lume în care poți observa natura sălbatică: vei găsi aici peste 500 de specii de animale și peste 700 de specii de plante și vei putea da nas în nas cu țestoase gigant sau chiar pinguini. În plus, situl UNESCO este de o frumusețe rară.

Dubrovnik (Croația)

Aflat pe coasta dalmată, Dubrovnik merită vizitat nu numai pentru că e o destinația mai apropiată de noi (și pentru că aici au avut loc multe dintre filmările la Game of Thrones). Orașul a reușit să fie restaurat după un cutremur puternic din secolul al XVII-lea, astfel că putem să ne minunăm și astăzi de arhitectura superbă.

Meteora (Grecia)

După Muntele Athos, Meteora este ce-al de-al doilea centru religios al Greciei, un complex de 24 de mănăstiri ortodoxe construite pe o formațiune de stânci. Priveliștea îți taie răsuflarea, fiind unul dintre locurile care trebuie văzute pentru a fi crezute.

Vechiul Kyoto (Japonia)

Kyoto a fost capitala Japoniei până la jumătatea secolului al XIX-lea, iar patrimoniul UNESCO cuprinde aproape 200 de clădiri și 12 grădini, care datează datează chiar și de la începutul secolului al X-lea.

Opera din Sydney (Australia)

Inaugurat în 1973, acest centru destinat spectacolelor este considerat o capodoperă a arhitecturii. Opera din Sydney este considerată un simbol al întregii țării, așa că este vizitată anual de mii de turiști, indiferent dacă au sau nu o pasiune pentru muzica de operă.

source:Elle.ro
0