Angelina Jolie face apel pentru reconstrucția orașului Mosul

Trimisul special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi – UNHCR – Angelina Jolie, a vizitat oraşul Mosul, din nordul Irakului, şi a făcut apel către comunitatea internaţională să nu uite de locuitorii care încearcă să îşi reconstruiască oraşul, scrie Reuters.

Forţele irakiene au recapturat oraşul Mosul de la militanţii ISIS care îl ocupaseră cu trei ani în umră şi l-au transformat în capitala „califatului”. Actriţa s-a întâlnit cu familii în partea de vest a oraşului şi a mers pe străzile bombardate, conform unor imagini video şi fotografii furnizate de UNHCR.

Partea de vest din Mosul a fost distrusă în mare parte în timpul campaniei militare de către o alianţă a forţelor guvernamentale şi a soldaţilor kurzi, susţinuţi de raiduri aeriene ale coaliţiei condusă de SUA.

Reconstruirea oraşului s-a desfăşurat încet. „Este cea mai gravă devastare pe acre am văzut-o în toţi anii de când lucrez la UNHCR. Oamenii de aici au pierdut totul”, a declarat Jolie.

„Nu au medicamente pentru copii şi mulţi dintre ei nu au apă curentă sau servicii de bază. Sper că va exista un angajament pentru reconstruirea şi stabilizarea întregului oraş. Şi fac apel către comunitatea internaţională să nu uite de Mosul”, a adăugat ea.

Jolie lucrează cu UNHCR din 2001 şi a vizitat comunităţi defavorizate din numeroase ţări precum Irak, Cambodgia şi Kenya.

source:news.ro
0