11 plaje superbe din toată lumea care te cuceresc cu frumusețea lor

Câteodată ai impresia că n-a mai scăpat niciun loc de pe Pământ de urmele și urmările civilizației. Și totuși, planeta încă mai ascunde câteva colțuri de Rai în care natura virgină rezistă și se dezvoltă în toată splendoarea ei. Cum să mai vrei să pleci din asemenea locuri binecuvântate?

Bright Side ne dezvăluie câteva colțuri minunate de lume în care se află câteva plaje superbe, neatinse de civilizație.

Praia do Sancho, Brazilia

Această plajă din arhipelagul Fernando de Noronha se află în patrimoniul natural al UNESCO și găzduiește cea mai mare populație de delfini din regiune. Numărul turiștilor cărora li se permite accesul pe insulă este limitat pentru a proteja ecosistemul.

Point Reyes, California

Point Reyes este o zonă de coastă splendidă din Marin County, California. Accesul mijloacelor de transport este interzis, astfel că trebuie să mergi câteva mile pe jos pentru a ajunge aici. Natura și liniștea pe care le descoperi sunt însă cea mai bună recompensă pentru efort.

Sandcut Beach, Canada

O plimbare pe sub pădurea de cedru din insula Vancouver te va duce spre insula Sandcut și spre cascada sa superbă.

Koh Adang, Thailanda

Insula se află departe de complexurile turistice thailandeze. Koh Adang este cunoscută pentru munții săi acoperiți cu păduri tropicale și pentru varietatea bogată de țestoase de mare.

Shell Beach, Australia

Cu o lungime de 60 de kilometri, Shell Beach este situată în regiunea Shark Bay din vestul Australiei și e acoperită în totalitate de scoici. Salinitatea ridicată le permite acestora să se înmulțească. Dacă te gândești că e locul perfect din care să alegi cochilii pe care să le duci ca suvenir acasă, nu uita că această plajă se află în patrimoniul mondial al UNESCO, iar strângerea scoicilor este interzisă.

Cala Macarelleta, Spania

Cala Macaralleta este perla insulei Menorca. Cu apă în culoarea turcoazului, cu plaje mărginite de pini și munți, această plajă e perfectă pentru cei care caută un loc liniștit.

Tulum, Mexic

Plaja se află pe lista destinațiilor de top din toată lumea grație apei limpezi și a nisipului alb foarte fin. Ruinele civilizației mayașe fac însă cu adevărat special acest loc. E locul ideal pentru iubitorii de plajă, dar și pentru cei care vor să exploreze.

White Sands Hyams Beach, Australia

Hyams a fost inclusă în Cartea Recordurilor drept plaja cu cel mai alb nisip din lume. E nevoie să porți ochelari de soare pentru că lumina reflectată de nisip te va orbi precum zăpada în zilele însorite!

Papakolea Beach, Hawaii

Denumită și Green Sand Beach, această plajă își datorează culoarea distinctă unui mineral de origine vulcanică, crisolitul, folosit în sectorul bijuteriilor. Pentru a face plajă aici ai nevoie de un permis special, dar trebuie să știi că este ilegal să iei nisip colorat de pe plajă.

Pink Sands Beach, Bahamas

Cu un decor supranatural, plaja cu nisipuri roz a devenit o atracție turistică mondială. Valurile Atlanticului aduc la mal bucăți de coral și foraminifere, protozoare roz și galbene care acoperă cochiliile, generând culoarea unică a plajei. Apa caldă și perfect transparentă este perfectă pentru înot.

Wakatobi Beach, Bali

Numele insulei provine de la un acronim al celor patru insule mari - Wangi Wangi, Kaledupa, Tomia și Binongko. Diversele și coloratele viețuitoare marine, vizibile în apa critalină, atrag curioși din toată lumea.

source:Eva.ro
0