Republica Moldova s-a clasat pe locul 10 la Eurovisiona 2018

Reprezentanta Israelului a câștigat concursul internațional de muzică Eurovision Song Contest 2018. Austria a fost preferata juriului, dar telespectatorii au decis să ofere punctaj maxim interpretei din Ierusalim.

Câștigătorul de anul trecut al concursului, Salvador Sobral, i-a înmânat premiul reprezentantei Israelului, Netta Barzilai, care era una dintre favorite. În piesa intitulată Toy, artista cântă din toți rărunchii și le încurajează pe femeile din lumea întreagă să nu accepte să fie jucăriile bărbaților.

Republica Moldova, reprezentată de trupa DoReDoS cu o piesă compusă de Filip Kirkorov, a ocupat locul 10 cu 209 puncte. Juriul de la Chișinău a acordat 12 puncte pentru reprezentanții Estoniei, la fel cum a făcut și juriul țării gazde, Portugalia. Pe de altă parte, telespectatorii moldoveni au oferit cele mai multe puncte Israelului și doar un singur punct Estoniei.

Moldova a fost pe locul 10 în topul preferințelor juriului din cele 43 de state. Țara noastră a primit câte 7 puncte din partea juraților din Azerbaidjan, România și San Marino. 

Alte 8 puncte de la juriul din Croația, 2 puncte de la juriul din Australia, 5 puncte din partea juriului din Serbia, 10 puncte de la juriul din Cipru, 10 puncte de la juriul din Armenia, 10 puncte de la juriul din Grecia, 8 puncte de la juriul din Muntenegru, 12 puncte de la juriul din Rusia și 6 puncte de la juriul din Slovenia.

Vezi încă odată prestația trupei DoReDoS de pe scena din Lisabona.

Anul trecut, Moldova a fost reprezentată la Eurovision de SunStroke Project, care a luat locul 3, fiind cel mai bun rezultat înregistrat până acum de țara noastră. 

source:știri.md
0