Metallica anunţă un turneu european pentru vara anului 2022

Metallica e gata să revină în Europa, anunţând un turneu european programat pentru vara lui 2022. Tot mai multe formaţii şi-au anulat turneele din 2021 de pe Bătrânul Continent, preferând să aştepte până la anul. Gigantul thrash a anunţat deja câteva concerte şi le găsiţi mai jos.

Prima oprire a trupei Metallica va fi în Danemarca, la festivalul Copenhell din Copenhaga pe 15 iunie, 2022. Ultima oprire va fi la Lisabona, la festivalul NOS Alive pe 8 iulie. Metallica anunţase deja şi câteva concerte în Statele Unite, unde va pleca în turneu chiar din 2021. Are apariţii programate la Louder Than Life, Aftershock şi Welcome to Rockville. Festivalul Mad Cool din Europa, la care participă James Hetfield, Lars Ulrich and co va mai include şi alte nume mari precum Placebo, Twenty One Pilots şi Wolf Alice (toate aceste nume pe 6 iulie 2022).

Tot la Mad Cool vin şi Imagine Dragons şi The Killers pe 7 iulie 2022.

Iată declaraţia oficială a formaţiei:

"Am aşteptat prea mult timp să spunem aceste cuvinte: revenim la evenimentele cu public şi anunţăm în sfârşit revenirea noastră în Europa în 2022. Nu e nevoie să mai spunem că abia aşteptam să vă vedem pe toţi din nou, iar familia noastră europeană 'Tallica va avea o şansă de a se reuni în iunie şi iulie anul viitor.

Ardem de nerăbdare să urcăm pe scenă ca parte a tradiţiei de ani buni a festivalurilor muzciale de vară şi suntem încântaţi să vedem câţiva dintre prietenii noştri noi şi vechi la evenimente precum Copenhell, Pinkpop, Firenze Rocks, Prague Rocks, Rock Werchter, Mad Cool şi NOS Alive."

Iată concertele europene Metallica confirmate pentru 2022:

  • 15 iunie: Copenhell, Copenhaga, Danemarca
  • 17 iunie: Firenze Rocks, Florenţa, Italia
  • 19 iunie: Prague Rocks, Praga, Cehia
  • 22 iunie: Rock Werchter, Werchter, Belgia
  • 6 iulie: Mad Cool, Madrid, Spania
  • 8 iulie: NOS Alive, Lisabona, Portugalia

Metallica a tot oferit teasere în ultimul an cu privire la un nou album înregistrat pe durata pandemiei. Sunt şi aluzii la un posibil album nou de coveruri, sau o relansare a lui "The Black Album", cu ocazia aniversării sale de 30 de ani pe 12 august. A apărut la un moment dat şi un zvon că Elton John ar fi înregistrat o piesă cu Metallica.