Maratonul de Crăciun by Naturalis pregătește un miracol pentru Vlad Pânzari

În satul Florițoaia Nouă, raionul Ungheni, locuiește un băiețel de 10 ani - Vlad Pânzari. Acesta s-ar juca în stradă cu copiii de seama lui, ar citi cărțile preferate și și-ar bucura mama cu victorii sportive, însă nu poate să o facă, deoarece suferă de paralizie cerebrală.

Vlad a fost diagnosticat cu o formă severă de paralizie cerebrală care nu îi permite să se miște și să mănânce de sine stătător. Nu-și poate controla corpul, vorbește cu greu și nu poate sta mult timp așezat. Mâna lui stângă nu poate să țină nimic mai greu decât o bucată mică de pâine sau un biscuit, iar cea dreaptă se mișcă cu greu. În ciuda acestui fapt, Vlad este un băiat foarte zâmbitor și bine dispus. 

Vlad are nevoie urgentă de reabilitare și sesiuni corective pentru a-și întări mușchii, a-și dezvolta abilitățile motorii și vorbirea. La spitalul raional, familiei i s-a oferit să beneficieze de reabilitare gratuită într-un sanatoriu specializat, dar numai o dată la 6 ani. Acest lucru nu este suficient. Copiii cu acest diagnostic au nevoie de sesiuni regulate cu fizioterapeuți, neurologi și kinetoterapeuți. O sesiune de reabilitare costă de la 500 la 2000 de lei. Mama lui Vlad nu dispune de acești bani. Dânsa își crește fiul de una singură într-o casă bătrânească, care i-a rămas de la fostul soț.

De asemenea, băiatul are nevoie de un scaun rulant special pentru copii. Cel pe care îl folosește acum este destinat adulților și nu este potrivit pentru Vlad. El are nevoie de un scaun rulant cu sprijin pentru cap, un spătar pliabil, fixatoare pentru picioare și șolduri. De asemenea, familia duce lipsă de produse de igienă și produse alimentare.

Anul acesta, organizatorii „Maratonului de Crăciun by Naturalis” intenționează să colecteze fonduri pentru Vlad Pânzari. O parte din taxele dvs. de participare vor fi transferate acestei familii pentru achiziționarea unui scaun rulant și a tot ceea ce este necesar pentru copil. Suntem siguri că ajutorul dvs. va facilita viața lui Vlad și a mamei sale. Băiatul va putea ieși mai des în stradă, iar în viitor, chiar va putea participa la „Marathon for All”.

De asemenea, pentru Vlad puteți dona produse alimentare, produse de igienă personală și haine la oficiul Simpals, str. Calea Orheiului 28/1, etajul 2. Iar ajutorul financiar îl puteți transfera în contul:

FORUM ASOCIAȚIA OBSTEASCA
adresa: MD-2059, mun. Chișinău, str. Calea Orheiului,28/1
c/f: 1013620006827
IBAN LEI: MD83VI000002224303324MDL
IBAN USD: MD13VI022240300000361USD
IBAN EUR: MD31VI022240300000447EUR
Banca: BC'Victoriabank'SA fil.N3 Chișinău, codul băncii: VICBMD2X416
Destinație: „Donație pentru Vlad”/„Пожертвование для Влада”

source:craciun.md
0