Istoria și dezvoltarea Stand Up-ului

Astăzi, în Rusia, Stand Up-ul reprezintă o direcție umoristică foarte populară. Cu zece ani în urmă ne râdeam de glumele despre soacră și ginere și de alte glume notorii, deoarece nu exista o alternativă.

Însă dacă acum vom revizui înregistrările vechi ale programelor umoristice, atunci, cel mai probabil, numai bunicilor noștri le va fi amuzant.

În prezent, spectatorul are nevoie de concizie, integritate și simplitate. Toți am obosit de scenete și parodii și, în același timp, am învățat să nu ne temem să facem glume pe seama noastră. Pentru noi este important să realizăm că standup-erul este o persoană obișnuită, la fel ca și noi. 

Adesea, comedienii scriu glume, bazându-se pe propria experiență, pe diferite situații din viață și le scoate la iveală fără nici un pic de rușine sau cenzură. Stand Up-ul este o simbioză a performanței comicului și a reacției publicului. El ne învață să ascultăm, să gândim și să analizăm, nu doar să ne râdem de niște clovni. Dar haideți să ne amintim cum a început dezvoltarea acestei ramuri umoristice.

Un pic de istorie

Istoria Stand Up-ului a început să se dezvolte în trecutul îndepărtat, fiind generată de nevoia societății de a discuta în mod deschis despre toate problemele care se întâmplă în lume, care, de obicei, nu sunt atinse de presă și televiziune. Primii comedieni străini au devenit vestiți datorită faptului că nu le era frică să facă declarații dure și provocatoare, pe care le înzestrau cu un umor ascuțit. 

Scopul lor nu era doar să facă publicul să râdă, ci să-l învețe să gândească critic. Primilor standup-eri le-a fost greu, dau au creat acest gen așa cum îl știm noi astăzi. Genul Stand Up a dobândit o popularitate grandioasă încă din epoca Internetului, când informația a devenit disponibilă în orice formă, practic pentru oricine.

Stand Up-ul în Rusia

În Rusia, Stand Up-ul este considerat o mișcare umoristică încă destul de tânără. În ciuda acestui fapt, spectatorul deja cunoaște în persoană cei mai străluciți reprezentanți ai acestui gen. Majoritatea dintre noi au aflat despre acest gen după apariția Show-ului „Stand Up”, difuzat la postul rus de televiziune TNT. Astăzi putem viziona spectacolele de Stand Up la televizor, pe Internet, sau chiar live, dacă avem posibilitatea.

Stand Up-ul a devenit o industrie care atrage atenția amatorilor de discuții deschise și glume neobișnuite. Starurile show-ului rus „Stand Up” concertează în întreaga lume.

Toamna aceasta, rezidenții show-ului rus „Stand Up” vor vizita Chișinăul. Afisha.md organizează un concert inedit, în cadrul căruia vor evolua vestiții standup-eri: Nurlan Saburov, Alexei Scerbakov, Timur Karghinov și Stas Starovoitov. Concertul va avea loc pe 6 septembrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, începând cu ora 19.00. Biletele pot fi achiziționate pe site-ul afisha.md.

source:Afisha.md
0