Formația Zdob și Zdub a lansat o nouă piesă cu Loredana

Zdob și Zdub îmbină perfect folclorul și rock-ul alternativ, iar de data aceasta lansează alături de regina muzicii pop, Loredana, “Balkana Mama”, versiunea în limba rusă a cântecului “La cârciuma de la drum”. Partea de rap este interpretată de unul dintre cei mai cunoscuți rapperi rusi - Ligalize.

Artistul a început să cânte în engleza, dar ascensiunea lui muzicală a venit odată cu albumul în limba rusă - “Maiestrul cuvintelor”. Ligalize se evidențiază prin timbrul sau magnetic și metafore vii, și astfel a ajuns într-un timp foarte scurt unul dintre cei mai cunoscuți hip hop-eri din Rusia.

Zdob și Zdub a zguduit industria muzicală timp de 20 de veri, venind de fiecare dată cu o explozie de energie inegalabilă, piesele lor devenind indispensabile la orice petrecere reușită. Acum, trupa colaborează cu Loredana încă o data, după ce în 2016 diva Romaniei alături de Zdob și Zdub și Skizzo Skillz au lansat o interpretare modernă a piesei folclorice “La cârciuma de la drum”.

“Balkana Mama” este o stare, un stil de viață ce pune laolaltă oameni și genuri muzicale diferite, creând astfel o energie ce sparge orice bariera de limbaj sau orice graniță fizică sau emoțională, prin cel mai frumos act al minții omenești - muzica. Nu contează cât de diferiți suntem sau ce ne unește, ci cât de puternici putem fi împreună. “Balkana Mama”, cantata pe ritmuri ce nu te lasă sa stai pe scaun, vine cu mesaje ce trezesc în noi bunătatea, pofta de viață și bucuria necondiționată. Aceasta explozie de culoare și stări este perfect pusă în scena de regizorul videoclipului, Ionut Trandafir (TrandaFilm).

Cum în trecut practicile balcanilor s-au răspândit în toate punctele cardinale, simbolistica regăsită în tradiții și expusă în versurile piesei depășește orice hotar. Buzele sunt simbol al feminității și al senzualității, trompetele vestesc bucuria dansului, iar tobele… tobele ne aduc veștile bune. Iar aceasta colaborare este cea mai bună veste pentru petrecăreți!

Zdob si Zdub au în discografie 8 albume, au susținut sute de concerte în peste 30 de țări, au participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a obținut locul 6 la concursul Eurovision și au cantat pe aceeași scena cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park etc.

Cum vi se pare această versiune a piesei?

source:Urban.ro
0