Festivalul FOSFOR - sărbătoarea, devenită o tradiție

FOSFOR este festivalul de muzică electronică din Moldova, devenit deja o tradiție. Festivalul a debutat pe malul lacului Ghidighici, câștigând inimile publicului, iar acest fapt a servit drept motiv și necesitate de a-l desfășura anual. Particularitățile principale ale festivalului sunt muzica electronică, mixată în aer liber, de la apus până la răsărit, și vopseaua fosforescentă.

De-a lungul celor trei ediții anterioare, FOSFOR a reușit să îmbine și să aplice cunoștințele despre cele patru elemente principale: apa (prima ediție, desfășurată la lacul Ghidighici), pământul (ediția a doua, piața din centrul Tiraspolului), aerul (aerodromul Horești) și focul, prezent ca parte integrală a fiecărei ediții. Focul pasiunii, focul dragostei, pornit de muzica incendiară a DJ-ilor, și focul inspirației, simțit la propriu de fiecare participant la eveniment.

Iată câteva date statistice, care vă vor convinge că FOSFOR este un întreg univers: 

2 ani, 3 ediții, 3 locații diferite, 3 nopți, care s-au scurs ușor dintr-un track în altul. 42 000 de oameni. 56 DJ. Lungimea totală a scenei de la un capăt la altul - 83 metri. 2 maluri ale Nistrului. 52 parteneri, un număr imens de lămpi cu LED și o bucurie nemărginită.

Dacă ați uitat, vă reamintim, iar dacă nu știați, vă povestim:

Prima ediție „pilot” din iulie 2016 a adunat peste 10 000 de oaspeți, stabilind o prezență record. Evenimentul a început la ora 18:00 și a ținut până dimineața zilei următoare. DJ din România și Moldova, o scenă impresionantă ca dimensiuni și construcție, transmisie în direct, o mulțime de lume dansând – iată ce ați pierdut sau ce vă reamintiți, citind aceste rânduri.

A doua ediție Fosfor s-a petrecut în toamna aceluiași an, doar că pe celălalt mal al Nistrului, în piața din centrul orașului Tiraspol. Din nou un număr record de participanți și o durată de dans record, nemaivăzute și nemaiauzite până atunci în Transnistria. Avalanșa de emoții și impresii nu s-a potolit nici până în prezent.

A treia ediție Fosfor a promis să ia amploare și să devină mai spectaculoasă. Și așa a fost. Selecția tradițională de DJ a fost completată cu noi artiști din Franța și Italia. 19 ore de muzică, lumini și extaz. Numărul de doritori să participe i-a surprins pe organizatori. Scena extinsă, spectacol cu program prelungit, puls accelerat, băuturi răcoritoare, accesorii luminoase și tricouri cu simbolul festivalului, și un spectacol incendiar oferit de dansatori. O mulțime de lume nouă, selfie-uri și amintiri.

Vă imaginați cum va fi Fosfor-4? Ne e greu să ne imaginăm, dar știm la sigur că va fi foarte tare! Legendarul festival vă invită într-o nouă locație de distracție. FOSFOR în GOODZONE. Ia-ți liber pe 30 iunie (și 1 iulie), din timp ai grijă de bilete, pentru că sunt mulți doritori de a dansa pe malul drept al Ghidighiciului! 

source:Afisha.md
0