Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Medieval a luat sfîrșit

În perioada de 23 și 24 iunie, la Complexul Etno-Cultural Vatra a avut loc cea de-a 4-a ediție a Festivalului Medieval.

Organizatorii au încercat să reconstituie istoric obiceiurile și tradițiile de nuntă, iar spectatorii au devenit invitații mult așteptați la cel mai mare ospăț medieval organizat vreodată.

La fel, festivalul a oferit vizitatorilor săi ocazia de a vedea cum arătau adevăratele tabere medievale, unde soldații se odihneau în corturi, chefuiau, și se pregăteau de următoarea luptă. Membrii Cluburilor de Reconstituire Istorică - bărbați, femei, copii, au creat un cadru veridic impresionant al acelor timpuri, familiarizându-ne cu portul, meșteșugurile și îndeletnicirile specifice culturii taberelor de tip medieval, astfel încît vizitatorii au avut ocazia să participe la diferite ateliere organizate în cadrul festivalului.

Pentru a intra și mai mult în atmosfera vremurilor de altădată, la Festivalul Medieval din acest an s-au organizat turniruri și concursuri medievale, tir cu arcul, aruncări cu toporul și lupte cavalerești. Luptătorii și-au demonstrat puterile participând la turnirul internațional 1 la 1, 3 la 3 și la luptele între sute de războinici.

Pe parcursul a celor două zile medievale am putut admira colecții valoroase de obiecte specifice perioadei respective, iar pentru cei mai tari de fire a fost organizată o grandioasă expoziție a obiectelor de tortură care se utilizau pe atunci. Serile au fost pline de muzică live, reprezentații teatrale și fireshow, iar pe scena mare au urcat grupe renumite de muzicieni străini și dansatori, care prin arta lor specifică epocii medievale, au oferit spectatorului senzația absolută de călătorie în timp.

source:Afisha.md
0